Intel Core i3-i5-i7 Farkı

hkncvs

Megapat
Daha fazla  
Merhaba,
@Recep Baltaş '' İşlemciler katmanlar halinde üretiliyor. Wafer ' lar fırınlanıyor ve fırınlandıktan sonra silikon tabaka pişirildikten sonra geri alınıyor. Sonrasında işlemcilerin performansları farklı oluyor. Her işlemci aynı verimlilikte olmuyor. Kenarları ve bazı yerleri pişmemiş oluyor. En iyi pişmiş işlemciler i7 , hafif pişmiş işlemciler i5 , pişmemiş işlemciler i3 olarak modellendiriliyor. Fark overclock da ortaya çıkıyor.''

Canlı yayın, cool_recep on USTREAM. Computers 60 - 65 dk aralarında bir yer.

Yemek tarifi gibi çok güzel anlatılmamış mı? :D

Peki i7 ler arasında bile performans farkı oluyor ki yoksa 4770k - 4790k gibi rakamlandırma olmaz değil mi?

O zaman burada şu da var, üretilen her İ5 4690k bile aynı overclock performansı vermeyebilir. İyi pişmiş İ7 4770k'lar arasında bir overclock performans standardı yok. Bu işlemciler kendi ailesinden olan kendi sınıfındakilerle de mi yarışıyor? Böyle bir şey söz konusu nasıl olabilir?Çünkü herkes 4770k ya 800tl veriyor mesela ama aynı sistemi topluyor gta v sistem toplama rehberindeki bileşenleri ama herkes farklı sonuç alıyor. :/ Kaldı ki bu durum ekran kartları içinde böyle derseniz bilgisayardan soğurum iyice... Teşekkürler...

Son düzenleme:
Kardeşim alınan her 4690K tıpa tıp aynı performanstadır. Bunu değiştiren pc'nin diğer bileşenleridir. Nasıl yani? Mesela atıyorum i7 4790K alırsan yanına da gt630 koyarsan nasık performans verir? Bir de i5 4690K ile gtx760 koyarsan nasıl performans verir?
Yani kısaca git 100 tane i5 490K al. Hepsi aynı performansı verir. İ7 4790K, i7 4770K'nın yenilenmiş halidir. 4770K' bir iletkeninde anlaşılamayacak bir sorun var. 4790K'da bu sorun giderilmiş. İ5 4690K ile 4670K arasındaki fark da budur. Ama mesela i5 4440 ile 4590 arasında tabii ki performans farkı vardır.

Kardeşim alınan her 4690K tıpa tıp aynı performanstadır. Bunu değiştiren pc'nin diğer bileşenleridir. Nasıl yani? Mesela atıyorum i7 4790K alırsan yanına da gt630 koyarsan nasık performans verir? Bir de i5 4690K ile gtx760 koyarsan nasıl performans verir?
Yani kısaca git 100 tane i5 490K al. Hepsi aynı performansı verir. İ7 4790K, i7 4770K'nın yenilenmiş halidir. 4770K' bir iletkeninde anlaşılamayacak bir sorun var. 4790K'da bu sorun giderilmiş. İ5 4690K ile 4670K arasındaki fark da budur. Ama mesela i5 4440 ile 4590 arasında tabii ki performans farkı vardır.
Hayir iste o kadarini herkes biliyor sorun ordada yazdığım gibi herkesin ayni bileşeni kullanmasina ragmen ortaya cikan overclock problemi.

Nasıl o.c problemi ya? O.c'a etki eden soğutucu ve anakartın o.c'a yatkın olup olmamasıdır. İyi bir soğutucu ve o.c'a yatkın bir anakart ile o.c sorunu neymiş?

Nasıl o.c problemi ya? O.c'a etki eden soğutucu ve anakartın o.c'a yatkın olup olmamasıdır. İyi bir soğutucu ve o.c'a yatkın bir anakart ile o.c sorunu neymiş?
Ya sen yazdıklarımı dikkatlice oku bu olay sadece o.c. ile alakalı değil. Adamlar resmen ayni bileşenleri kullansan da i7 4770k ya overclock yaptgnda birisinde 4.3 ghz atiyorum âliyorsun digerinde 4.5 ghz aliyorsun diyor bende buna bir anlam ve dayanak bulamadigimdan nasil oluyor diyorum videoda da anlatılan o zaten default hizi herkes ayni aliyor eyvallah ama o.c. de fabrika cikisindan dolayi fark var diyorlar i7 4770k lar arasında bile var diyorlar anladin mi bende anlam veremiyorum...

Kardeşim, durum şöyle. Çıkan silikonlara bakıyorlar ve "bu silikon kaliteli. Biz bunu i7 4770 yapalım" diyorlar. Sonra çıkan başka bir silikona bakıyorlar ve "bu silikon çok daha kaliteli ve daha fazla ısıya dayanıklı. Bu adam bunu aldığında O.C yapabilsin" diyorlar ve sonuna K ibaresi koyuyorlar. Üretilen hiç bir işlemci aynı performansı vermez. Biz belki bunu gözümüzle fark edemeyiz. Hatta bu fark o kadar az olur ki Cinebench R15 gibi işlemci gücünü ölçüp puan veren yazılımlar bile bu farkı göremez. Hiç bir insan attığı imzayı bire bir şekilde tekrar atamaz. Mutlaka kenarlarda kırılma ya da farklı şekillendirme de olur. O.C potansiyelide bu duruma benzer. Fırından çıkan iki slikona bakılır ve "bu iki silikon süper kalitede ve ikiside birbirine çok yakın. Biz bu iki silikonu İ7 4790K yapalım. O.C potansiyelide olsun. Çünkü silikonlar ısıya çok dayanıklı" denir. Ama iki silikon ısıya çok dayanıklı olmasına rağmen birbirleri ile aynı dayanıklık değerlerine sahip değildirler. Atıyorum, birisi 4.0 Ghz'den 4.5 Ghz'ye çıkarılırken diğeri 4.0 Ghz'den 4.5 Ghz'ye çıkarıldığında stabil çalışmayabilir. Bilmem anlatabildim mi?

Kardeşim, durum şöyle. Çıkan silikonlara bakıyorlar ve "bu silikon kaliteli. Biz bunu i7 4770 yapalım" diyorlar. Sonra çıkan başka bir silikona bakıyorlar ve "bu silikon çok daha kaliteli ve daha fazla ısıya dayanıklı. Bu adam bunu aldığında O.C yapabilsin" diyorlar ve sonuna K ibaresi koyuyorlar. Üretilen hiç bir işlemci aynı performansı vermez. Biz belki bunu gözümüzle fark edemeyiz. Hatta bu fark o kadar az olur ki Cinebench R15 gibi işlemci gücünü ölçüp puan veren yazılımlar bile bu farkı göremez. Hiç bir insan attığı imzayı bire bir şekilde tekrar atamaz. Mutlaka kenarlarda kırılma ya da farklı şekillendirme de olur. O.C potansiyelide bu duruma benzer. Fırından çıkan iki slikona bakılır ve "bu iki silikon süper kalitede ve ikiside birbirine çok yakın. Biz bu iki silikonu İ7 4790K yapalım. O.C potansiyelide olsun. Çünkü silikonlar ısıya çok dayanıklı" denir. Ama iki silikon ısıya çok dayanıklı olmasına rağmen birbirleri ile aynı dayanıklık değerlerine sahip değildirler. Atıyorum, birisi 4.0 Ghz'den 4.5 Ghz'ye çıkarılırken diğeri 4.0 Ghz'den 4.5 Ghz'ye çıkarıldığında stabil çalışmayabilir. Bilmem anlatabildim mi?
Ben bunu zaten videodan anladim benim anlamadığım herkes aynı parayi veriyor ama biri 4.5 ghz e ckarken dgeri 4.3 te kalıyor bu adil bir durum mu demeye çalıştığım o. Soru değil sitem kisacasi

Tabiki adil bir durum değil ama işe birde üretici firma gözünden bakmak lazım. Jet uçağı üreten bir firma düşün. Aynı modelden 100 tane jet uçağı üretmiş. Bunlar ortalama saatte 1500 KM ile hareket ediyorlar. Fakat aralarından bir kaç tanesi 1490 KM ile gidiyor. Napalım, çöpemi atalım bu uçakları. Arada hissedilmeyecek farklar yüzünden bu uçakları çöpe göndermek ya da modelini düşürmek para israfı olur.

Tabiki adil bir durum değil ama işe birde üretici firma gözünden bakmak lazım. Jet uçağı üreten bir firma düşün. Aynı modelden 100 tane jet uçağı üretmiş. Bunlar ortalama saatte 1500 KM ile hareket ediyorlar. Fakat aralarından bir kaç tanesi 1490 KM ile gidiyor. Napalım, çöpemi atalım bu uçakları. Arada hissedilmeyecek farklar yüzünden bu uçakları çöpe göndermek ya da modelini düşürmek para israfı olur.
1490 la gidecegini ve 1 tane olduğunu bilemezsin buna cesaret eden daha nelere eder kim bilir tabi bu benim düşüncem sana gore 1 tane ve o da 1490 la gitsin

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı