Intel Core i3-i5-i7 Farkı

İşlemciler içinde transistör denilen devre elemanları var. Bu elemanların iç yapısı Silisyum ve Germanyum gibi yarı iletken atomların bir kristal oluşmasıyla meydana geliyor. Kristaller oluşurken kusurlar meydana geliyor ve bu kusurlar nedeniyle çeşitlilik meydana geliyor dolayısıyla her transistörün performansı yani her işlemcinin performansı aynı olmuyor.

Dostum, yukarıda yazdığım bir örneklendirme. 1 tane değilde isterse 50 tane olsun. Maksadım anlatmak istediğimi anlatmak.
Ben senin ne anlatmak istediğini gayet iyi anlıyorum fakat benimde anlatmak istediğim bu bilinen küçük bir problem belki ama gozardi edilmemesi gereken bir problem kaldı ki daha bilmediğimiz neler vardır anlatabildim mi bende :) hic bir islemci birbirinin dengi olmayabilir de bir standart var gibi duruyor degil mi i3 i5 i7 ama kendi iclerinde bile bir standart stabilite yok bence

Çıkan silikonlar kendi arlarında kalitesine göre üçe ayrılıyor. Bunlar; İ3,İ5 ve İ7. Bu üç grup kendi araların da soketler ayrılıyor. 155,1150 ve 2011 gibi. Soket 1150 ve 1155 daha birbirine yakın performanslı ilemciler ancak LGA 2011 daha profesyonel işler için sunuluyor. En son gruplanan işlemciler ise son performansına bakılarak isimlendiriliyor. 4770 gibi. Bu 4770 işlemcilerden ise daha güçlü olanlara birer "K" ibaresi yapıştırılıyor. bunlara hız aşırtma yapılabilir diye. Ha bu arada her 4770K aynı performansı vermez. Göz ardı edilecek derecede farklar olur. Bu kısımı da göz önüne alsalar yüzlerce işlemci modeli çıkar.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı