Intel Core i5 12400F 4.40GHz oyun için iyi mi?

bilgisayar bileşenleri hakkinda hiçbir bilgim yoktu bilgisayar toplamak istedim intel üzerinden araştirma yaptim soket girişleri,işlemci tabirleri fln intel daha kolay geliyor gibi hissediyorum çok üşengeç bir insanım anakartıda kafamda belirledim eğer ryzen işlemci bulursam anakart bulmaya üşenirim gibi geliyor jfjdfudu. Bütçe olarak belirli bir bütcem yok abartilmadiği sürece. Normalde hiç pc toplamadigim için oyuncu pc si için gerekli işlemci özelliklerini fln bilmiyorum, çekirdek sayisi, işci sayisi ghz fln
Ryzen çok daha iyi. Toplama işi aynı, anakart seçmek Ryzen'de daha kolay adı dümdüz AM5. Intel'de 50 çeşit soket var. Bana tam kaç lira harcayabilirsin söylersen sana yardımcı olurum.

Ryzen çok daha iyi. Toplama işi aynı, anakart seçmek Ryzen'de daha kolay adı dümdüz AM5. Intel'de 50 çeşit soket var. Bana tam kaç lira harcayabilirsin söylersen sana yardımcı olurum.
Belirli bir sayı yok aktif olarak çalışıyorum kafamda bir şey oluşturdum çalişip kazandiğim paralar ile bir altin alip bir pc bileşeni almayi düşünüyorum. Söylediğim gibi aklimda şuan için fiyat belirlemedim hangisi indirimde veya seçtiğim bileşenlerle uyumlu olursa o ama bi bütçe seçicek olursak işlemci için max 6k olur

Intel önermeme nedenim hala 10nm işlemciler kullanıyorlar önbellek konusunda yetersizler. Soket desteği son buldu LGA 1700 bitti. AM5 soket yeni çıktı çok uzun süre destek alacak.
Önbellek çok önemli birşeymi ?

Belirli bir sayı yok aktif olarak çalışıyorum kafamda bir şey oluşturdum çalişip kazandiğim paralar ile bir altin alip bir pc bileşeni almayi düşünüyorum. Söylediğim gibi aklimda şuan için fiyat belirlemedim hangisi indirimde veya seçtiğim bileşenlerle uyumlu olursa o ama bi bütçe seçicek olursak işlemci için max 6k olur

Belirli bir sayı yok aktif olarak çalışıyorum kafamda bir şey oluşturdum çalişip kazandiğim paralar ile bir altin alip bir PC bileşeni almayi düşünüyorum. Söylediğim gibi aklimda şu an için fiyat belirlemedim hangisi indirimde veya seçtiğim bileşenlerle uyumlu olursa o ama bir bütçe seçecek olursak işlemci için Max 6K olur.

Önbellek çok önemli bir şey mi?

Yerine göre evet.

Yerine göre evet.
Mesela ne gibi

Seçtiğim anakart çok güzel bence ayni modelin ryzen için uyumlu olani var mi varsa nereden bulurum

Mesela ne gibi

Seçtiğim anakart çok güzel bence ayni modelin ryzen için uyumlu olani var mi varsa nereden bulurum
Ayrica gonderdigin anakartin wifi destegi yok. Modem salona bağli odaya çekmem pek mumkun değil

Benim attığım anakart fiyatına göre verdiği fazlar ve özellikler muhteşem. Seçtiğin anakartı atar mısın?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı