Intel Core i5 12400F 80 dereceleri görüyor

aldente60

Femtopat
Daha fazla  
Intel Core i5 12400 F işlemciye sahibim ve stok fanı ile neredeyse 2 yıldır kullanıyorum lakin son 1 aydır işlemci sıcaklığımda bir problem oluyor. Oyundayken 80 dereceleri görüyorum. Yeni fan almalıyım, almalıysam öneriniz nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Intel Core i5 12400 F işlemciye sahibim ve stok fanı ile neredeyse 2 yıldır kullanıyorum lakin son 1 aydır işlemci sıcaklığımda bir problem oluyor. Oyundayken 80 dereceleri görüyorum. Yeni fan almalıyım, almalıysam öneriniz nedir?

2 yıldır macun değişmediyseniz macun değiştirin istemiyorsanız kule tipi bir soğutucu alıp kökten çözün.

Ana sebep termal macun olabilir, termal macununuzu yenileyin bence. Kişisel olarak stok fan kullanmak hiç hoşuma gitmiyor, bu sebeple fan da almanızı öneririm. Kendi sistemimde soğutucu olarak DeepCool AK400 kullanıyorum.

Üstünde dijital bir LED olan versiyonu da 100 lira daha pahalı, tercih etmek isterseniz buna da bakabilirsiniz.

Daha başka önerileri de başka arkadaşlar yapacaktır diye düşünüyorum.

Kaliteli macun ısıyı 10c rahat etkiler.
Soğutucununın anakartla olan bağlantısı iyi oturmuş,vidaların iyi sıkılmış olması gerek
80c problem yaratmaz.

Macun kaliteli marka seçmemiş olmaman ısıyı 10C rahat etkiler.
Soğutucununın anakartla olan bağlantısı iyi oturmuş, vaların iyi sıkılmış olması gerek.
80C problem yaratmaz.

Arkadaşın dediği gibi 80 derece sıkıntı yaratmaz.

Ana sebep termal macun olabilir, termal macununuzu yenileyin bence. Kişisel olarak stok fan kullanmak hiç hoşuma gitmiyor, bu sebeple fan da almanızı öneririm. Kendi sistemimde soğutucu olarak DeepCool AK400 kullanıyorum.

Üstünde dijital bir LED olan versiyonu da 100 lira daha pahalı, tercih etmek isterseniz buna da bakabilirsiniz.

Daha başka önerileri de başka arkadaşlar yapacaktır diye düşünüyorum.

Bende aynısını düşünüyorum ama endişelerim var RAM'lerim işlemci fanına çok yakın ondan bir problem olur mu acaba diye düşünmekteyim.

Fan kuleye klipsle takılıyor, RAM'ler sıkıntı yaratırsa klipsleri biraz yukardan takarak RAM'lere yer açabilirsiniz. Soğutmayı inanılmaz bir şekilde etkilemez.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı