Intel Core i5-4690K Gaming System Toplama

Zaurexus

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaslar bu sistemi toplamaya dusuniyorum fakat bi kac sorum olucak.

1. Anakart hakkinda dusunceniz nedir(ilerisi icin sli yapmaya dusuniyorum , oc yapmayi dusuniyorum ve ses kalitesine kulaklik kullandigim icin cok onem veriyorum hem film icin hem oyun icin.
  2. Sistemi gaming icin topluyorum o yuzden ram ogrendigim kadariyla en fazla 1866Hz max destekliyor o yuzden fazlasini secmedim dogrumudur?
  3. Cpu sogutma dedigim gibi ilerisi icin oc yapmayi dusundugum icin ve sesizlige onem verdigim icin once su sogutmaya dusundum Corsair Hydro H80i GT 120mm All-in-One Intel/AMD CPU Water Cooler ama bana Noctua NH-D15 82.5 CFM CPU Cooler onerdiler ama sanki cok buyuk gibi ayritten bu konuda ne dusuniyorsun hangi secimi yapayim?
  4. Kasa secimim hakkinda ne dusuniyorum olabildigin kucuk ATX kasa secmeye calistim ve ayni zamanda iyi sogututan sessiz bir secim yapmayi dusundum.
  5. Fiyat sinirlamasi yok ama gereksiz harcalamalardan kacindim.
  6. Baska onereceginiz ekleyeceginiz birsey varsa fikrinizi bekliyorum.

Sistem : SessingeR - Saved Part Lists - PCPartPicker

Tesekurler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartını soğutmasını beğendiğin markaya göre alabilirsin. En iyi soğutmalar genelde Asus ve MSİ'da oluyor. Anakart için; "Asus Maximus VIII Hero " kartı O.C destekli onu tercih edebilirsin. İşlemci için uzun düşünüyorsan "İ7 4790K" almanı kesinlikle tavsiye ederim. Sistemi toplayan arkadaşlar sandığıma göre işlemcinin ısısı tavan yapmasın diye çift soğutma ve çift fanlı bir soğutucu tavsiye etmişler, ama extreme bir sıvı soğutma almayı tercih edebilirsin veya bunda kalabilirsin. Ses için abartıya kaçmayan(fiyat) güzel ses kartları var onlardan alabilirsin.

''Fiyat sınırlaması yok'' yazmışsınız ama burada konu açarken bütçe en önemli husus, Çünkü ona göre size sistem toplayıp yardım edebiliriz yoksa ben 15 binlik PC toplarım bir başkası 2 binlik.
O yüzden bütçe belirtiniz.

Tesekurler arkadaslar. Butce siniri max $ uzerinden alacagim icin yurtdisindan 2500$ olarak planliyorum.

Intel i7 secmedigim gaming icin sadece i5 kadar destekliyormus diye ogrendim. O yuzden bu secimi yaptimm.

Tesekurler arkadaslar. Butce siniri max $ uzerinden alacagim icin yurtdisindan 2500$ olarak planliyorum.

Intel i7 secmedigim gaming icin sadece i5 kadar destekliyormus diye ogrendim. O yuzden bu secimi yaptimm.
Cümleniz çok tuhaf "gaming için sadece i5 kadar destekliyormuş.". Bu cümlenin anlamı ne onu bir açıklarsan sevinirim.

Gec cevap yaziyorum cunki TechnoPat bazi imla hatalarinda bazende yanlis baslik acmalarda ceza olarak belli bir sure kullanmama izin vermiyor.Bu kadar duyarli bir forum hic gormemistim neyse:)Turkcemin kusuruna bakmayin kendim Krim Tatariyim Ukraynada yasiyorum ustune extradan 3 lisan daha konusunca biraz Turkcem bozulmus:)Konuya gelince sistemi sadece oyunlar icin kuruyorum Burak Caki ogrendigim kadariyla i7 sistemler oyun icin fazla oluyormus en fazla i5 cekirdekli islemcilere kadar destekliyormus.Bu nedenle i5 secimine gectim.Reaksion fiyat sinirlamasi dedigim gibi 2500$ alti sistemi Izlandadan yada Amerikadan toplucam o yuzden dollar olarak yazdim tl bazina ceviripde dusunebilirsiniz ama US fiyatinda dusunurseniz benim icin daha dogru olur tabikide cunki fiyatlar bildiginiz gibi cok daha ucuz.Farukdemir evet senin onerdigin anakart secimini inceledim ve ona gectim ozellikle ses kalitesine verdigi onemi gorunce o/c ozellikleriyle beraber.RAMlere gelince oyunlarda en fazla suan 8gb a kadar destekliyor ustunun bir anlami yok diye ogrendim hiz olarak 2400 olarak sectim daha ustu cok fiyat farki var gerek duymadim fazlasiyla yeter bence.Ekran kartininda ASUS STRIX OC olarak dusuniyorum GTX980 icin digerlerinde cok onemli bir fark var mi yok cok bilgim yok ama ASUS a her zaman guvendigim icin sorun olucagini dusunmedim ama yinede fikrinizi oneme aliyorum ve bu konuda arastirma yapiyorum.Ayritten monitor secimindede yardimci olursaniz cok sevinirim 144hz ve 1ms benim icin onemli boyut 24 olucak sekilde 1080p olarak oynayacagim.Kendi beyendigim monitorler arasinda su secimlerimde var : ASUS VG248QE ve BenQ 2430T.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı