Intel Core i5-6200U CPU ile GPU kullanımı dengesiz

HydeTR

Femtopat
Daha fazla  
RAM
8,0 GB DDR3, 1600 MHz
SSD veya HDD modeli
SAMSUNG MZNTE256HMHP-000H1 SSD 239GB
Ekran kartı
Intel(R) HD Graphics 520
İşlemci
Intel(R) Core(TM) i5-6200U CPU @ 2.30GHz
Merhaba,
HP marka laptop kullanıyorum ve son zamanlarda daha da rahatsız etmeye başlayan, daha önce de yaşadığım sorunlardan biri olan GPU kullanımımın %0 ila %5 arasında olması, CPU'nun ise %80 - %100'lere kadar çıkabilmesi. CPU sorun değil benim için ama ekran kartım 4 GB olmasına rağmen sadece ekranı çalıştırma dışında kullanılmıyor. Valorant'ta 30-40 FPS değerleri gösteriyor ve Roblox bile grafikler en düşükteyken kasıyor; bazı oyunlarda, çoğunda aynı şekilde kasma oluyor. Bu sorunu nasıl çözerim? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

resim_2025-05-04_134337823.png

Son düzenleyen: Moderatör:
6200u ultrabook işlemcisi, tdp değeri düşük dolayısıla güçsüz bir işlemci. 4-5 yıl 5200u kullanan biri olarak, bu işlemcinin çok iyi pil performansı ve ısınmadan optimum güç sunabilmesi çok iyi, öyle ki işlemci çoğu zaman 100 lerde gezse de kendinden beklenen performansı ısınmadan ve stabil şekilde verebiliyor, oyunlarda bile. Sadece beklentiyi çok yüksek tutmamak gerek, 2 çekirdek 4 thread artık oldukça yetersiz bu devirde. Harici ekran kartınızda olmadığı için oyunlarda oldukça güçsüz kalacaktır.

6200u ultrabook işlemcisi, tdp değeri düşük dolayısıla güçsüz bir işlemci. 4-5 yıl 5200u kullanan biri olarak, bu işlemcinin çok iyi pil performansı ve ısınmadan optimum güç sunabilmesi çok iyi, öyle ki işlemci çoğu zaman 100 lerde gezse de kendinden beklenen performansı ısınmadan ve stabil şekilde verebiliyor, oyunlarda bile. Sadece beklentiyi çok yüksek tutmamak gerek, 2 çekirdek 4 thread artık oldukça yetersiz bu devirde. Harici ekran kartınızda olmadığı için oyunlarda oldukça güçsüz kalacaktır.
Elbette, ben de çok kötü bir bilgisayara sahip olduğumu biliyoruz fakat bu bilgisayar eskiden çok daha iyiydi ancak dediğim gibi şu anda robloxta bile 30fps lere düşebilir oldu. GPU kullanımım artmıyor ve kullanılamıyor tek sorun bu.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı