Intel Core i5 6300HQ vs i5 7200U

NeilDegruthTR

Kilopat
Daha fazla  
MSI CX62 6QD-234XTR Intel Core i5 6300HQ 2.3GHz 8GB 1TB Fiyatı

Asus K556UQ-XX557T Intel Core i5 7200U 12GB 1TB GT940MX Fiyatı

Bu iki dizüstü bilgisayardan birini almaya karar verdim. Ancak birinin işlemcisi i5 6300HQ diğerinin i5 7200U. İnternette hangisi daha iyi diye gezinirken herkes oyun performansı için 6300HQ'yu tavsiye ediyor.

Bir yandan CPUBoss ve Notebookcheck gibi sitelerde performanslarını kontrol ettim. Bu tarz baktığım performans karşılaştırması yapan siteler i5 7200U'nun performansının daha iyi olduğunu gösteriyor.

Ben oyun performansı bakımından yüksek olanı almayı tercih ederim. Hangisini almalıyım?

(Lütfen bu iki ürün dışında başka dizüstü önermeyin.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Tabiiki de MSI CX62 almalısın.U serileri performanstan düşerek laptopbun pil ömrünü çoğaltıyor
Zaten oyun odaklı olacak sanırım HQ modelini tercih etmelisin.
Oyun oynamayacaksan U serisini alabilirsin.Bir de bütçen varsa başka bir laptop alabilirsin çünkü GT940mx seni ileride götürmeyecektir :)

Tabiiki de MSI CX62 almalısın.U serileri performanstan düşerek laptopbun pil ömrünü çoğaltıyor
Zaten oyun odaklı olacak sanırım HQ modelini tercih etmelisin.
Oyun oynamayacaksan U serisini alabilirsin.Bir de bütçen varsa başka bir laptop alabilirsin çünkü GT940mx seni ileride götürmeyecektir :)
Oyun performansı bakımından aralarında büyük farklar oluyor mu?

Oyun oynamayı düşünüyorum ama bilgisayarı oyun oynamak için almayacağım, en baştan bu özelliklerin düşük olduğunun farkındayım.

Edit: Oynayacağım en büyük oyun Dishonored 2 olacak heralde, o da zaten kaldırmıyor. Problem değil benim için.

Bir yandan CPUBoss ve Notebookcheck gibi sitelerde performanslarını kontrol ettim. Bu tarz baktığım performans karşılaştırması yapan siteler i5 7200U'nun performansının daha iyi olduğunu gösteriyor.

(Lütfen bu iki ürün dışında başka dizüstü önermeyin.)

CPU Boss sitesine hiç bakma, o site tamamen yanıltıcı ve gerçek bilgiler vermiyor. Bu yüzden technopat forum sitesinde yasaklı. Bu siteden bilgiler alıp burada paylaşma banlana bilirsin uyarayım.

İkincisi 6300HQ daha performanslı bir işlemci. 7200U ise ultra-low yani enerji olarak daha az güç tüketen bir işlemci. Daha az güç tükettiği için performansı da o derecede düşük olur U serisi işlemcilerin.

6300HQ bu grafiğe göre %28 daha performanslı görünüyor. MSI daha iyi olur.

1.png

CPU Boss sitesine hiç bakma, o site tamamen yanıltıcı ve gerçek bilgiler vermiyor. Bu yüzden technopat forum sitesinde yasaklı. Bu siteden bilgiler alıp burada paylaşma banlana bilirsin uyarayım.

İkincisi 6300HQ daha performanslı bir işlemci. 7200U ise ultra-low yani enerji olarak daha az güç tüketen bir işlemci. Daha az güç tükettiği için performansı da o derecede düşük olur U serisi işlemcilerin.

6300HQ bu grafiğe göre %28 daha performanslı görünüyor. MSI daha iyi olur.

Eki Görüntüle 252501
Uyarınız ve tablo için teşekkürler, böyle bir veri arıyordum.

Konu kilitlenebilir.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı