Intel Core i5 6500 Yüksek CPU Kullanımı

RootTR

Megapat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Merhaba, birkaç yıl önce bu forumda açtığım konuda, kullanıcıların tavsiyesi ile bir sistem dizdim. Sistem bilgilerimi aşağıya bırakıyorum.

• İşlemci: Intel Core i5 6500 Skylake 3.20 GHZ 4 Çekirdek işlemci ( Intel Soğutucu )
  • Ekran Kartı: Sapphire Radeon R9380 Nitro Gaming Dual-X 4GB 256 BIT
  • Anakart: MSI B150m Pro VDH 2133 DDR4 Destekli
  • Bellek: Kingston HyperX Fury Single Channel 8GB 2133 MHZ CL14
  • Bellek2: Corsair 8GB Vengeance LPX Single Channel DDR4 2400MHz CL14
  • PSU: Thermaltake Litepower 700W
  • SSD: Samsung 850 Evo 120GB (Windows Kurulu)
  • SSD2 Crucial BX500 240GB (GTA5 kurulu)
  • HDD WD Blue 1TB 7200 RPM 64 MB Cache
  • Sistem: Windows 10 Pro Orjinal
Sistemim bu şekilde. Sıkıntısız bir şekilde GTA5 (Roleplay) oynamaya çalışıyorum, aslında görünürde bir sorun da yok gibi. FPS takılmaları yok, FPS düşüşü yok. Fakat görev yöneticisinden baktığım zaman işlemci kullanımını %100 görüyorum ve korkmaya başlıyorum. Henüz yeni termal macun sürdüm ve sistem ısılarım GPU dahil fazlasıyla iyi sayılabilir. 60 derece üzerine ısı çıkartmamaya çalışıyorum. Bu darboğaz olabilir mi? İşlemci GPU'yu doyuramıyor olabilir mi? Tam emin değilim. CPU kullanımı bu düzeyde olmak zorunda mı? Bir ek olarak henüz dün elime ulaşan Corsair marka ram sayesinde CL15 olan Kingston belleğim CL15 gözükmeye başladı. Bu durum beni biraz korkutuyor.

Ek olarak GTA 5 ayarlarım neredeyse ultra ayarlarda. Kısık olan ayarlar ise MSAA, Reflection MSAA, V-Sync ve Grass. Bu ayarlar tamamen kapalı durumda.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler, yük altındaki kullanım ve ısı değerlerini aşağıya atıyorum.

1.png

2.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum benzer sisteme sahibim ben 75 dereceye kadar yükseltiyorum ısıyı. Bir de mevsim yaz zaten. Ve termal macun yeni ise 2-3 gün sonra yorumlamak doğru olur. Isı da sorun olduğunu düşünmüyorum.

Merhaba, dediğim gibi ısı benim için sorun değil. Yalnızca işlemcinin darboğaz yapıp yapmadığını ve belleğimin neden bir anda CL15 olduğunu, buna bağlı olarak sorun olup olmayacağını merak ediyorum.

bende 3 sene 6500+h110m anakart ile bu lanet işlemciyi kullandım,lanet diyorum çünkü darboğazmı ararsın masaüstünde takılmalarmı ararsın anakart ve işlemciyi satıp 2600 ve b450 anakart aldım şuan kendi kendime sövüyorum neden bu zamana kadar ryzene geçmediğimi.

@djoguzhan55 Ciddi anlamda fark etti mi?

Sorun hala çözülmüş değil, örnek olarak...

GTA5 oynarken eğer discord üzerinden sesli bir kanala girer ya da bir arama yaparsam texture'lar geç yükleniyor, sırf bu yüzden ram ve ssd aldım, sadece GTA5 açıkken sorun yaşamıyorum.
Ek olarak 2133 ve 2400 mhz iki ram bulunuyor, 2600 ile birlikte çalışacak bu hızlara uyum sağlayacak bir anakart tavsiyesi de bekliyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı