Intel Core i5 7200 Tabanlı sisteme macOS kurulumu

Makaleler
4
Daha fazla  
Sistemimi yazmadan önce bir kaç deneyimimi yazıp belirtmek istiyorum.

Mojave, High Sierra kurmayı denedim. WiFi, ses çalıştırmadım bir türlü. Mojave'de zaten denemeyin çalışmıyor, USB WiFi alın diye okudum. High Sierra'da WiFi çalışıyor mu hala bunu öğrenmek istiyorum. Ekran kartı Mojave'de çalışmıyordu. Nvidia'yı gösteremiyorduk. High Sierra'da bunu gösterebilir miyiz ? Sesi de Mojave sürümün de bir türlü çalıştıramamıştım. WiFi ve ses donanım bilgilerini yazacağım yardımcı olursanız sevinirim.

Sistemim:
  • Core i5 7200U İşlemci
  • Intel HD620, Nvidia GeForce 940MX
  • 8 GB RAM
  • Ses Realtek ALC230
  • WiFi Realtek 8821AE
Önemli olan ses ve WiFi. Bunlara ek olarak TouchPad ve HDMI çalıştırabilirsem çok güzel olur. Benim yaşadığım en büyük sorun ise hard diskten boot edebilmeydi. Şimdi tek disk var D diski büyük olduğu için onu böldüm ona yükleyeceğim. O yüzden biraz detayıyla anlatabilirseniz çok sevinirim acemiyim bu konuda.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartınızı BIOS’tan devredışı bırakabilirseniz Mojave kurmanızı öneririm. Ayırıca Voodoo PS/2 kext ile touchpad çalıştırmanız mümkün olabilir, denemeniz lazım. Aynı şekilde Apple ALC ile veya Voodoo HDA ile ses aktif etmeniz mümkün. Tercihinize kalmış fakat ben Apple ALC’yi öneririm. WiFi içinse şunu öneririm. Çok basit şekilde WiFi kartınızı değiştirebilir ve WiFi+Bluetooth kullanabilirsiniz.

Ekran kartınızı BIOS’tan devredışı bırakabilirseniz Mojave kurmanızı öneririm. Ayırıca Voodoo PS/2 kext ile touchpad çalıştırmanız mümkün olabilir, denemeniz lazım. Aynı şekilde Apple ALC ile veya Voodoo HDA ile ses aktif etmeniz mümkün. Tercihinize kalmış fakat ben Apple ALC’yi öneririm. WiFi içinse şunu öneririm. Çok basit şekilde WiFi kartınızı değiştirebilir ve WiFi+Bluetooth kullanabilirsiniz.

TouchPad için önerinde galiba imajın içinde bulunuyordu. Öyle kurunca çalışmamıştı. Kurduktan sonra ekran kartını kapatamaz mıyız ki ? WiFi için aklıma geldi dediğiniz ama laptopun daha garantisi devam ediyor hiç açılmadı. Bu yüzden pek olumlu bakmıyorum bu konu da.

High Sierra ile deneyebilirsin. Kurulum sonrası USB olmadan boot için;
[Çözüm] macOS USB Olmadan Boot etme
Ses için;
vodoohda 2.9 techonopat - Google'da Ara
WIFI kartının tam modelini belirt. Muhtemelen uyumsuzdur. Ayrıca harici ekran kartını çalıştıramazsın.
Ekran kartı için HD 620 için olan Config dosyası ile dene.
Realtek RTL8821AE Wireless LAN 802.11ac PCI-E Network Adapter PCI
USB boot etme de önceki deneyimimler de gördüğüm de Efı'yı mount ediyorum SYSTEM_DRV diye bir dosya oluyor. NO NAME değil. Acaba sorun bu olabilir mi ?

Peki HDMI çalışır mı ? WiFi çalışmayacağı için ethetnet kablosu ile bağlayacağım uzak olacağım bu yüzden.
Tekrar kurdum boot etme de ekran elma da kalıyor. Bir video da izleyerek ses sorununu yapmayı denedim olmadı. VodooHDA denemedim. Vaz geçtim bende artık. Linux deneyeceğim artık.

Tekrar denemek istersen dediklerimi tam olarak dene, ayrıca mount ettikten sonra oluşan klasörün içeriğini paylaşabilirsin

Hocam yüklüyorum her şeyi. İzlediğim video da kurulumun içine dosyaları atıp, Config.plist dosyasında ayarı yapıyor. Bende ona göre kendi PC'mdeki özelliklere göre yapıyorum ayarları. Kurup giriyorum ekrana adamın sesi çalışıyor benimki çalışmıyor.
Neyse boot etme de clover'dan mount ediyorum SYSTEM_DRV diye klasör oluyor NO NAME değil. Herhalde bende böyle diye yapıyorum yine aynı adımları başlatıyorum elma da kalıyor PC. Ama USB ile açtığım da oluyor yine.
Böyle gözüküyor boot etme.

OvkmJA.jpg

@blackandyellow hocam sizin başka bir sitede Lenovo Ideapad 320 15IKB başarılı kurulumunuz var. Benim de bilgisayarım aynı modeli ama bir türlü kuramadım. Siz yardımcı olur musunuz ?

Çünkü yanlıış yapıyorsun. BIOS'a gir ve boot sekmesinde Clover ile ilgili ne varsa kaldır. Sonra güncel Clover Configratior ile Mount edip rehberi uygula. Yapamazsan Video olarak adımlarını belirt.

Zaten senin verdiğin konudaki gibi yaptım hocam. Mount ettim USB'deki Clover'ı mount ettiğim klasördeki Efi'nin içine attım.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı