Intel Core i5 8600K Overclock

mtn1463

Hectopat
Daha fazla  
Bende i5 8600K işlemci, MSI Z370-A PRO anakart mevcut Command center yazılımı ile 4.4 GHz hızına OC yapıyorum, oyunda ısınma durumu yok. Sıvı soğutucu kullanıyorum daha yüksek hıza nasıl çıkartabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS üzerinden voltaj vererek daha yüksek frekanslara çıkartabilirsiniz işlemcinizi. Ancak ne yaptığınızı biliyorsanız yapın bu dediğimi.

BIOS üzerinden voltaj vererek daha yüksek frekanslara çıkartabilirsiniz işlemcinizi. Ancak ne yaptığınızı biliyorsanız yapın bu dediğimi.
Bu arada RAM etki eder mi? Mesela 8GB 2133 MHz CL15 DDR4 RAM var islemciyi 4.4GHz yapıyorum oyunlarda lag oluyor? OC yaparken RAM miktarı ve hızı önemlimi?

Eğer siz elle müdahale etmezseniz, işlemciyle beraber RAM'ler de Overclock'lanabiliyor. 3000/3200 MHz gibi yüksek frekanslı RAM'leriniz yoksa bu durum sorun olabiliyor. Yüksek frekanslı RAM'ler size avantaj sağlayacaktır.

Eğer siz elle müdahale etmezseniz, işlemciyle beraber RAM'ler de Overclock'lanabiliyor. 3000/3200 MHz gibi yüksek frekanslı RAM'leriniz yoksa bu durum sorun olabiliyor. Yüksek frekanslı RAM'ler size avantaj sağlayacaktır.
Evet haklısınız işlemciye overclock yapınca RAM'ler yüzünden oyunda geçikme oluyor sanki 144hz monitör var sadece CS:GO oynuyorum ram öneriniz var mı? MSİ z370 a pro anakart var RAM ile i9 9900k alıp 240hz monitöre geçmeyi planlıyorum ekran kartım sıkıntı çıkarmaz sanırım.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videodaki ayarları yapıyorum ancak sıcaklık, stabilite testleri başarılı ama oyunda bir haritada düzgün performans verirken diğer haritada lag oluyor voltaj mı düşüreyim?
İlk topladığımda aldığım FPS ile simdi aldığım fps arasında bariz bir fark var oyuna gelen güncellemeler intelin güvenlik güncellemeleri intel koltuğu kaptırıyor galiba giderek ne yaparsam yapayım çözemiyorum.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı