Intel Core i5 9400F için soğutma tavsiyesi

Daha fazla  
Selamlar.

İşlemci, RAM, anakart ve SSD yeni. LoL orta yüksek ayarlarda ve 80 FPS olmak üzere bir maç attığımda 65 dereceye ulaşıyorum. Turbo modda ve arkaplanda bir şey açık değil. Forumda 50-70 arası normal diyor. Fakat yeni sistem Turbo modlar ve 2 fan ile orta ayar 80 FPS LoL (yarım saat sürdü maç) 65 derece beni biraz tedirgin ediyor.

Şöyle bir şey aklıma geldi: İşlemcinin tam karşısına işlemciye doğru üfüren bir fan taksam güzel bir soğutma olur mu? O hizada fakat ekran kartının altına denk gelen bir fan ve bir de egzoz fan mevcut.

Termal macunu fazla sürdüğümden aşırı ısı vermişti, sildim ve takarkan bayağı bir silindi sağa sola bulaştı. Ama silik bir şekilde de olsa termal macunu yeni. İşlemcinin üzerinde ki kendinden var ona dokunmadım. Zaten videolardakinin yarısını sürmeme rağmen fazla geldi, sonra tekrar takarken baktım bir o kadar fazla sürmüşüz, azalttım.

Yani termal macun, 2 fan ve yeni sistem + SSD ve düşük gereksinimli oyunlar ve Turbo mod ile 65 derece? Normal mi, önerisi olan fanı karşısına tak diyen var mı?

Teşekkürler.

Uğraşmanıza gerek yok, yaz aylarında 65 derece çok serin. Benim işlemcim 70 derecede çalışıyor. Birşey yapmanıza gerek yok, zaten 65 derece de işlemci üreticileri için gayet serin bir değer.

Hocam 65-70 derece kabul edilebilir değer. Endişelenmeyin.

Tamamdır o zaman. Ki yüksekte oynamak varken diye düşündüm de, orta yüksek kalsın mı o zaman? 80 FPS limiti ayarladım. Bir de işlemcinin karşısında değil de altına kurmuştum fanı, tam karşısına atsam güzel bir hava sirkülasyonu olur mu yoksa tam mi tersi olur diye düşündüm. Yan alt tarafta ki bölümde diğer fan.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı