Intel Core i5 9400F vs AMD Ryzen 5 2600

Hocam 9. nesil alınmaz. 10. nesilde de 10400 kesinlikle alınmaması gereken bir işlemci. 10400F hakkında bir şey diyemem ama o da aşağı yukarı aynı sonucu verebilir çok bel bağlamayın.

2600 almak daha ileriye dönük zaten. 9. nesil işlemci alınmaz. Intel soket değiştirdi, konuşmamın sebebi arkadaşın yanlış anlaması. Hayır, fanboy falan değilim. Sadece nesile göre konuştum. Fakat insanları yanlış anlayıp onlara cahil, fanboy gibi kelimeler söylenmesi doğru değil.

Genele vurduğumuzda 9400F, 2600 ile 3600 arasında kalan bir işlemci diyebiliriz. Yer yer 3600'e yaklaştığı, hatta başa baş gittiği bile oluyor.
Ayrıca oyun amaçlı sistem kurulacaksa 3300X alınması daha mantıklı. Hem güncel, hem yeni mimari hem de daha performanslı bir işlemci ikisinden de.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
.
Hocam bu videoda neden 10400(F olmayan) alınmaz anlatılıyor. 10400F 30 dolar daha ucuz olacağından belki alınabilir ama Türkiye'de o fiyat farkı pek etki etmez.
9400F'in neden alınmaması gerektiği ortada zaten. Hyper threading şart.

Sadece oyun oynanılacak ve ileriye dönüklükten bahsediliyorsa 6 main core devrine daha adam akıllı bire giremedik, şu an 4 senelik sağlam 4 thread işlemciler bile besleyebildiği potansiyeldeki ekran kartlarına piyasanın en ağır oyunlarında bile darboğaz yapmıyor ve oyun motorlarında thread sayısına önem verilecek şekilde devrimsel bir gelişim sağlanmış durumda değil, (ki bunun olma ihtimali her ne kadar teoride mümkün olsa bile çoğu firmanın bunu yapacak adam akıllı altyapısı yok şu an). Kısacası oyun yanında iş tabanlı program/yazılım/render ya da yayın gibi işlemlerle ilgilenilmeyecek ve sadece 1080p gaming amaçlı kullanılacaksa 6 çekirdek 9400F rahat rahat 5 sene götürür, merak etmeyin. Ancak dediğim gibi diğer alanlarda da yoğun bir şekilde çalışmayı düşünüyorsanız almışken R5 2600 alın elbette, neticede ikisi de güzel işlemci.

Son düzenleme:
Sadece oyun oynanılacak ve ileriye dönüklükten bahsediliyorsa 6 main core devrine daha adam akıllı bire giremedik, şu an 4 senelik sağlam 4 thread işlemciler bile besleyebildiği potansiyeldeki ekran kartlarına piyasanın en ağır oyunlarında bile darboğaz yapmıyor ve oyun motorlarında thread sayısına önem verilecek şekilde devrimsel bir gelişim sağlanmış durumda değil, (ki bunun olma ihtimali her ne kadar teoride mümkün olsa bile çoğu firmanın bunu yapacak adam akıllı altyapısı yok). Kısacası oyun yanında iş tabanlı program/yazılım/render ya da yayın gibi işlemlerle ilgilenilmeyecek ve sadece 1080p gaming amaçlı kullanılacaksa 6 çekirdek 9400F rahat rahat 5 sene götürür, merak etmeyin. Ancak dediğim gibi diğer alanlarda da yoğun bir şekilde çalışmayı düşünüyorsanız almışken R5 2600 alın elbette, neticede ikisi de güzel işlemci.
Son olarak sıcaklık değerleri ile ilgili bir şey sormak istiyorum.Ben CS dışındaki oyunları 1080p de oynamak istiyorum.İnternette çok fazla 2600 vs 9400 f karşılaştırmaları var.Birinde i5 ultra ayarlarda 30-40- dereceyken videounun birinde 100 derece oluyor.Bir türlü kesin karara varamadım sıcaklık konusunda.intelin stok fanı yeterli olurmu sence

Son olarak sıcaklık değerleri ile ilgili bir şey sormak istiyorum. Ben CS dışındaki oyunları 1080P'de oynamak istiyorum. İnternette çok fazla 2600 vs 9400 F karşılaştırmaları var. Birinde i5 Ultra ayarlarda 30-40- dereceyken videounun birinde 100 derece oluyor. Bir türlü kesin karara varamadım sıcaklık konusunda. Intel'in stok fanı yeterli olur mu sence.

.
Bunu da düşünebilirsin Ryzen 5 2600 ile aynı neredeyse ikizi gibi öyle diyeyim hem Ryzen 5 2600'den daha ucuz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı