Intel Core i5 M450 AMD HD5650 Tabanlı Sistem macOS Kurulumunda boot0ss:error Hatası

Kimse söylememiş ama ben söyleyeyim, Apple'ın yaptığı bir işletim sistemi üzerine 2-3 yama gömüp sonra da sanki sıfırdan işletim sistemi yazmış gibi para isteyenlere prim vermeyin. Son zamanlarda imaj linkleri için bağış istiyorlardı çünkü. Zaten insanlar da prim vermeyi bırakınca linkleri uçtu :)
Ama macOS'u kişisel bilgisayarında denemek istersen en iyi yapabileceğin şey "Vanilla metodu" denilen kendi imajını oluşturmak. Zira forumlarda paylaşılan macOS imajları her türden donanım için kext barındırıyor. Hackintosh'da fazladan kext bile sistemi boot edememene sebep olabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarımda ekran kartıyla ilgili bir problem var. Windows'da ekran kartı driver'ı kurduğumda mavi ekran hatası alıyorum. Ubuntu kurduğumda bu sorunu aşıyorum ama Ubuntu'da sevmediğim bir işletim sistemi. Bu yüzden şansımı macOS ile denemek istiyorum. Vanilla metodunu duymamıştım onu da araştıracağım.
Bu arada hazır forumumuzun saygıdeğer moderatörlerinden biri bu konudayken soramak istiyorum, Google drive ya da Yandex disk varken neden Mega'ya upload ediyorsunuz dosyaları asla anlamış değilim. Bu konuda beni bilgilendirirseniz çok sevinirim.
Söylediğiniz vanilla yöntemine baktım ancak anladığım kadarı ile UEFI BIOS gerektiriyormuş ama benim BIOS'um UEFI destekli değil maalesef.

Yosemite sürümünü de denedim, yine boot0ss:error hatasını alıyorum. Acaba bir yerde yanlış mı yapıyorum ? Bu sorun hakkında fikri olan var mı ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı