Biz burada HT'yi konuşuyoruz. HT'den habersiz bir işlemci ile karşılaştırılamaz. Intel'in üstünlüğü, mimari farkındandır. Anlamıyor musunuz ? Her şey Cache bellekle, saat hızıyla hallolmaz. Bunu kullanabilmek önemlidir. Eğer AMD mimari bakımdan üstün olsaydı o dalga geçtiğiniz Bulldozerler Intel'e inanılmayacak derecede fark atarlardı.
Test yapmıştık ama o resimler silinmişti. Tekrar uğraşsam da yamyam abi de test yapması lazım. Tabi mimari çok önemli. 4 çekirdekli i5 3570 K işlemcinin FX X8 8150 gibi 8 çekirdekli bir işlemciden iyi olması sunucu gibi o konuda ikimiz de aynı fikirdeyiz. Sen istediğini düşün, ben hiç bir markanın fanı değilim. Beni yakından tanıyanlar bu konularda çok adil olduğumu çok iyi bilir. Sana İntel savaşında başarılar
Ya tamam HT'yi kapat. CPU testi yap bakalım aradaki farkı hep beraber görelim. YAMYAM Abi'dkei Quad işlemci hangisi ki ? Core 2 Quad serisi ise, o işlemciler 2007 yapımı. Neyin tartışmasındasın ? Geçen bir resim göstermiştim. Zamanında Intel, Pentium 4'leri 3 Ghz yaptı. HT ekledi. Canavar dedi, 2 çekirdek dedi ve bize yedirdi. Ama gel gör ki,
2.2 Ghz, HT'den yoksun Athlon'u geçemedi. Gördün mü ? Önemli olan neymiş ? Mimari. Sonra bu hatayı AMD yaptı ve şu an 2. Nesil Vishera işlemcilerin saat hızlarını arttırarak satıyor.
Test yapmıştık ama o resimler silinmişti tekrar uğraşsam da yamyam abi de test yapması lazım.
Tabi mimari çok önemli 4 çekirdekli i5 3570 K işlemcinin FX X8 8150 gibi 8 çekirdekli bir işlemci den iyi olması sunucu gibi o konuda ikimiz de aynı fikirdeyiz.
Sen istediğini düşün ben hiç bir markanın fanı değilim beni yakından tanıyanlar bu konularda çok adil olduğumu çok iyi bilir sana İntel savaşın da başarılar
Selam arkadaşlar. Öncelikle bir kaç şeyi düzeltmek isterim.
Hyper Threading (HT) teknolojisinin sanal çekirdek olmayla herhangi bir alakası yoktur.
Hyper Threading işin aslında daha az Transistör kullanarak daha fazla çekirdek sayısı elde edilmesidir. Yani 1 milyar transistor ile Quad Core bir işlemci yapmak yerine 1.2 milyar transistor ile 8 Core yaparak bu çekirdeklerin gerek duyduğu diğer ünitelerin sayısını Quad Core bazında tutarak yapılan işlemci 4 Core HT oluyor. (Transistor sayısı birçok alanda değişkendir.) Bu da işlemcide kullanılan nano teknolojinin ilerisine geçmeden işlemcinin ayni anda daha fazla işlemi daha kolay yapmasına olanak sağlar. Hyper Threading, çok sayıda işlem yapılması gerektiği durumlarda HT olmayan işlemcilere göre daha başarılı olacaktır. Örnek verecek olursak sunucularda çok sayıda programın aynı anda çalışması gibi durumlar söz konusu olduğu için Sunucu işlemcilerinin birçoğu HT veya çok sayıda çekirdeklidirler. Serverlar için özel üretilen işlemciler arasındaki en başarılı olan işlemcilerin geneli HT teknolojisine sahiptir.
Fakat az sayıda işlem yürüten programlarda HT, normal işlemcilere göre geride kalacaktır. Örnek olarak birçok oyunda Core i5 2500k birçok Core i7 HT işlemcinin önündedir. Çünkü 2012 yılının en iyi oyunları en fazla 3 çekirdek kullanmaktadırlar. Yani 3 tane çok sayılı Transistör’e sahip Core vs. 3 tane az sayılı Transistör’e sahip işlem parçacığı. Ama gelecekte yapılacak olan oyunların birçoğunun 4 çekirdekten fazlasına ihtiyaç duyacak olması oldukça olağan bir durum. Ayrıca Intel’in yaptığı 4 Core HT olan işlemcilerin AMD’nin yaptığı ve 8 Core dediği işlemcilerden işlem parçacığı sayısı olarak hiç bir farkı yoktur. Yani aslına bakarsanız AMD firmasının 8 Core Bulldozer diye sattığı işlemciler Intel’in deyişiyle 4 Core HT. Ya da AMD’nin deyisiyle Intel’in 4 Core HT olan işlemcileri 8 Core.
Yani bu yüzden birçok alanda ben size i7 3. nesil işlemcileri öneriyorum. Şu anda fiyat performans olarak lider konumda olan işlemci Ivy Bridge Core i7 3770k olmasıyla beraber ısınma sorununu da sizlere beraberinde getirmektedir. Yani 1500-2500 TL civarlarında fakat performans olarak en iyilerden pek fazla eksiği olmayan bir kasa toplamak istiyorsanız size kesinlikle önerim i7 3770k olacaktır. Fakat yanına Noctua NH-D14 gibi bir soğutucu almayacaksanız bu işlemci yerine alternatif olan Sandy Bridge Core i7 2700K’yı almanız daha iyi olacaktır. Önümüzdeki haftaya 2500-2600 TL ayarında bir kasa topluyorum. Parçaları;
Kasa ve soğutucu konusunda henüz karar alamadım. Soğutucu olarak Noctua NH-D14 veya Corsair H100 düşünüyorum. Daha istikrarlı olması için tercihim Noctua NH-D14 Air Cooler. Bilgisayarı aldıktan sonra %100 Load altında bir kaç saat isi testi yapıp size de sonuçlarını veririm.