Intel Core i7 4790K'ya geçiş yapmaya değer mi?

Gökdeniz Uygun

Kilopat
Evet arkadaşlar şu anda kullandığım bilgisayarda;
Intel Core i7 4790 işlemci.
H81 anakart.
8 GB RAM kısaca bunlar bulunmakta GTX 1080 ekran kartı düşünüyorum bunun için i7 4790K'ya geçiş yapmaya değer mi bu işlemcimin üzerine 100 200 TL vermeyi düşünüyorum.

H81 anakart.
8 GB RAM kısaca bunlar bulunmakta GTX 1080 ekran kartı düşünüyorum bunun için i7 4790K'ya geçiş yapmaya değer mi bu işlemcimin üzerine 100 200 TL vermeyi düşünüyorum.

Hocam en kısa zamanda RAM takviyesi yapın derim. 8 GB RAM ile 1080 kullanmak biraz saçma olur çünkü.

Z serisi anakartın olsa mantıklı olurdu. İyi bir OC ile iyi bir performans sağlanabilirdi. Ama H serisi anakarta sahipken 4790K’ya geçmenin bir anlamı yok bence, 100-200 ₺’ye değmez. Onun yerine 8GB bellek takviyesi yapabilirsin.

Z serisi anakartın olsa mantıklı olurdu. İyi bir OC ile iyi bir performans sağlanabilirdi. Ama H serisi anakarta sahipken 4790K’ya geçmenin bir anlamı yok bence.
Asus H81 anakartlara G3258 için gelen güncelleme ile beraber diğer işlemciler için de OC imkanı geldi. Anakarta bağlı olarak OC imkanı olabilir.

H81 anakart.
Hocam bence 200 TL'ye RAM takviyesi yapın ekran kartı olarak 1080 belki darboğaz yapabilir 1070 alın derim

Hocam bence 200 TL'ye RAM takviyesi yapın ekran kartı olarak 1080 belki darboğaz yapabilir 1070 alın derim.

Toplu olarak yanıt vereyim anakartımın markası Lenovo ASUS veya MSI olsaydı dediğiniz doğruydu hocam keza RAM takviyesini zaten yapacağım benim burada planladığım GTX 1080'i içim rahat kullanmam ekran kartını değiştiremem çünkü yakınım veriyor :)

Eğer OC yapmayı düşünüyorsanız (ki bu şu anda çok zahmetli çünkü RAM düzgün bir soğutucu anakart falan derken en az 1000TL) alın derim. Yoksa almayın ki GTX 1080'e de darboğaz yapmaz 1080 Ti'a belki yapabilirdi. Yani önerim işlemci değil de RAM'e yatırım yapmanız olacaktır.

Eğer OC yapmayı düşünüyorsanız (ki bu şu anda çok zahmetli çünkü RAM düzgün bir soğutucu anakart falan derken en az 1000TL) alın derim. Yoksa almayın ki GTX 1080'e de darboğaz yapmaz 1080 Ti'a belki yapabilirdi. Yani önerim işlemci değil de RAM'e yatırım yapmanız olacaktır.

Anladım hocam peki i7 4790 nasıl beni 2 yıl götürür mü?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı