INTEL Core i7-4960X Extreme Edition için Soğutucu Önerisi

Soğutma Türü Ne Seçilmeli?

• Oy verenlerin toplamı
    20
  • Anket kapandı .
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
2 hafta önce, 1 hafta sonra toplayacağım diye açtığın konuda daha SSD almışsın. Ben sistemi toplar veya toplamazsın demiyorum. İstersen 20 bin tllik sistem al ama gelmişsin foruma goygoyunu yapıyorsun olmuş konu 7 sayfa. Başlıktada soğutucu önerisi yazıyor Konu kilitlensin sistemi toplayınca söyle sistem toplandı diye konusunu açarsın koyarsın resimlerini imkanın varsa birkaç testte yaparsın bizde hayırlı olsun der geçeriz olur biter.

Sonuna kadar katılıyorum, sistem toplanınca ss lerini ve mümkünse testlerini görmekten keyif duyarız.

Şimdi, sistemi gerçekten alacaksan birşeyler söylemek istiyorum.

Sistem gayet güzel, hatta aşırı güzel ama boş yere para israfı yaptıracak şeyler var.

En başta i7-4960X: Saçmalık. i7-4930K desen belki tamam derim de, i7-4960X gerçekten abartı.

Corsair H100i: Burada konu açıp, direk bir soğutucu tavsiyesi istediğinize göre daha önce bir overclock tecrübeniz yok demektir. Yani açıkçası, her oyunu çok rahat bir şekilde, hatta çok az yük altına girerek oynatabilecek bir işlemci için overclock gereksizdir. Zaten deneyiminiz olmadığı için H100 i de para istafı olan ürünler kategorisine giriyor.

Rampage IV Black Edition: Sanki çok overclock deneyiminiz var da, bir de bu anakartı seçmişsiniz. Dünya rekorlarını falan mı kıracaksınız?

Titan Black Edition: İki tane Zotac GTX 780Ti yapsanız çok daha iyi olurdu. Bu da saçma.

Şimdi gelelim bu kadar bütçeniz olduğu halde çok düşük kalan şeylere.

SSD: Bu bütçeye 2 tane 500 GB 840 Evo SSD alıp, Raid 0 modunda kullanabilirdiniz. Bu bütçeye 240 GB SSD koymuş olsam, kendimi camdan atarım.

Para israfı yapmak için çok uğraşmışsınız. Maddi durumum böyle iyi olsaydı, kendimi zorlamadan belirli bir süre para biriktirip Mercedes C serisinden bir araba alırdım. Hatta eğer böyle bir sistem toplayacak olsam, gereksiz şeylerden kısar Lösev'e ve benzeri sivil toplum kuruluşlarına bağış yapardım. Belki yapmışsınızdır, bilmiyorum ama bu sistem sırf gösteriş için ya.

Çoklu işlem için tasarlanmış extreme bir işlemci. Hızaşırtmada rekorlar kıran anakart ve raid teknolojisini böyle bir sistemde yer almaması gibi hatalar var. Sistemi toplarken yardım almak istiyorsan buradaki insanların söylediklerini gözardı etmemeli. Bilgisayar sistemlerini ileriye dönük olsun düşüncesi ile toplayamayız. İhtiyaca göre yeterliliğe göre toplamak gerekir.

Üstadım doğru söylüyorsun ben öneri için konu açıyorum arkadaşlar öneri yerine sağ olsunlar ''hayal sitem bu'' ''konu neden uzadı'' bu şekilde sayfalar doldu kendimi öneri yerine ispatla uğraştım durdum. Senin verdiğin öneriyi başta verselerdi siparişten önce değerlendirebilirdim.. Ama insanlar işte
omy | Technopat Sosyal hocam merak etmeyin onuda öğreneceğiz.. Bilmiyor olabiliriz..

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…