Intel Core i7 7700HQ ve GTX 1050 sistem macOS kurulumu

Yunus Deniz

Kilopat
Yer
Bartın
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Selam arkadaşlar, ben Casper Nirvana C900 laptopuma macOS kurmak istiyorum. Hem Windows'u hem de macOS'u aynı anda kullanmak istiyorum. Ama şöyle bir sıkıntı var, ne yapmam gerektiği hakkında en ufak fikrim yok. Rehberleri okudum ama terimlere çok yabancıyım, bir şey anlamadım. Bana yardım edebilirseniz çok memnum olurum.
Sistemim:
Intel Core i7 7700HQ
8 GB RAM
GeForce GTX 1050

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle bunu yapmak için 2 ayrı depolama diskinin olmasını önerebilirim, yüzeysel olarak bahsedecek olursam diskin bir tanesine windows 10'u kurup diğerine ise macos kurabilirsin. Windows'tan sanal disk oluşturman gerekiyor bununla ilgili bir rehber verebilirim;
Dizüstü Bilgisayara Mac OS X Kurma Rehberi | Technopat

2013 biraz eski değil mi ? Daha yeni bir sürüm falan var mı acaba ? Birde C ve D olarak iki diskim var. macOS kurmak için D'yi boşaltım. Öyle olur mu ?

Dostum VMware'a kurarak kullanabilirsin rehberleri vardır internette illaki.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Teşekkür ederim ve VMware'in Hackintosh'dan farkı var mı ?
Şöyle ki macOS, Mac cihazları dışında sorun yaratabiliyor. Bu yüzden macOS kullanıp kullanmamak size kalmıştır. Kurması, donanımları tanıtması gibi zorlukları da var buna da dikkat etmenizi öneririm.

Biraz geç yazıyorum kusuruma bakmayın. Sağsalim D diskine Hackintosh'la High Siera sürümünü kurdum. Dual Boot yaptim, herşey tamam, iki sıkıntım var. Birisi ekran kartını bir türlü okutamadım, diğer sorun ise wifi kartını okutamadım.

Driverları güncellemeyi denedin mi dostum?
Kurulum yaparken graphics enabler diye bir seçenek var mıydı? Var ise o seçeneği işaretledin mi?

WiFi kartı için uygun driver yokmuş. Intel Wireless'di sanırım. Ekran kartı İnject etme yerinde sadece Intel vardı.
Sonradan çok sorun yaratmaya başlamıştı. Windows tarafında oyunlar açılmamaya başladı, açılan oyun 5 saniye sonra çökmeye başladı. Ardından macOS'u kaldırdım zaten. Anlaşılan Hackintosh'la adam akıllı kullanılacak şey değilmiş.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı