Intel Core i7 8700 Uygun Fiyatlı ITX İşlemci Fanı Önerisi

DryreL

Megapat
Yer
İstanbul/Köln
Daha fazla  
Meslek
Dijital Oyun Tasarımı
Merhaba arkadaşlar, birkaç gün önce mini ITX sistem topladım. (Silverstone RVZ02 kasa ile)

1574022940754.png

(RAVEN by SilverStone - RVZ02)

Intel stok işlemci fanı oyunlarda ortalama 70 derece civarı, render alırken 80 derecede çalışıyor. Bilgisayar açılırken ve program açarken birkaç saniyelik bir anda fan sesi aşırı artıyor sonra normale iniyor.

cpu2.png

Cinebench R20 testinde 2400 civarı puan alıyorum sürekli. Oysa YouTube'daki test eden kişiler 3200-3400 arası puanlar almış. İşlemciyi daha 2 gün önce taktım ve özellikle Arctic MX-4 2019 Edition termal macun sürdüm. (Her tarafa kart yardımıyla yaydım) Neden böyle kötü sonuç aldığını anlayamadım ve aklıma soğutucudan başka bir şey gelmedi.
CinebenchR20.png

Bu yüzden sizden mini ITX bilgisayarıma uygun i7 8700 işlemci için uygun fiyatlı bir soğutucu arıyorum.

CPU soğutucusu limiti 58mm

Son düzenleme:
Bu işlemci sanırım uyacaktır.

Fiyatı biraz tuzlu ama;

120'lik sıvı soğutma kasana sığıyor mu?

Fiyatı biraz tuzlu ama;

120'lik sıvı soğutma kasana sığıyor mu?
Kasanın sıvı soğutmayı desteklediğini zannetmiyorum, siz de kontrol edebilirsiniz

Be Quiet! Shadow Rock LP BK002 intel/AMD Cpu Soğutucuyu kontrol ettim, 75mm yüksekliği var olmaz maalesef.
1574026543475.png

Kasa o kadar küçük yapılmış ki hiçbir şey sığmıyor.
Maksimum CPU yüksekliği 58mm dediğim gibi, Mini ITX kasalar böyle olur genelde

Tavsiyem 57 MM Akasa Nero LX olur.

Alternatif 58 MM

İlk attığınız Akasa'nın performansı nasıldır? i7 8700 ile gider mi?

İkinci attığınıza ben de bakmıştım fakat ayrıntılara baktığımda LGA 1151'i desteklemediğini gördüm. Oldukça eski bir soğutucu.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı