Intel Core i7 8700K Delid Rehberi ve Testleri

Ali Güngör

Technopat'ın Kurucusu ve Genel Müdürü
Yönetici
Makaleler
2
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036

Intel’in tek çekirdek performans canavarı Core i7 8700K işlemcisini Delid işlemiyle modifiye ediyoruz. Bakalım sıcaklık ve performans hız aşırtma ile nasıl değişiyor… İşlemcileri normal kullanırken iyi bir soğutma yeterli, ancak hız aşırtma yaptığınızda değerler uçup gidebiliyor. Soğutmayı arttırmanın yanında işlemciye Delid adı verilen bir modifikasyon yapmak da mümkün. Bu konudaki ilk rehberi ve her işlemciye […]

Intel Core i7 8700K Delid Rehberi ve Testleri Technopat

Daha fazlası...

H100v2 gibi bir soğutucuya rağmen stok hız ve voltajında 100°C'ye ulaşan bir işlemciye delid yapsak ne olur, yapmasak ne olur?

Çağan Bey'e geçmiş olsun dileğimi iletiyorum, tecrübeli bile olunsa belirttiğiniz gibi sonuçları hem bedensel hem cüzdansal açıdan can yakabilecek bir işlem :) İyi ki daha büyük bir sorunla karşılaşmadınız.

Uğraşma kısmını, anakartta yonga değişikliğini vb. ne kadar eleştirsek de 8700K tek çekirdek performansı damakta bitter çikolata gibi güzel bir tat bırakıyor :) Prime95 fazla zorluyor, normalde o kadar abarmıyor sıcaklık. Yeni incelemelerde laptop ve masaüstünde genelde kullanıcılar "Abi bu sıcaklığa iyi demişsiniz?" "Bu sıcaklığa da kötü demişsiniz?" diyor, aha işte bunu izlediklerinde neden iyi, neye göre iyi daha iyi anlayacaklardır :)

Çağan'ın parmağını kesmesine üzüldüm ben de ama o işlemci sağlammış diye rahatlayıp parmağı unutmuştu :) Delid Tool yani aracıyla da, aracı olmadan da rehber yaptık zaten. Bir tane daha Delid testi gelecek yakında X299 platformu için.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı