Intel Core i9-11900K İncelemesi

Intel'i bu nesilde AMD'yi biraz daha fazla zorlamasını beklerdim. Hiç zorlamamış. Hele o TDP değeri ile en iyi verim hala AMD işlemcilerde. Acaba 7nm teknolojisine geçince Intel tekrar fark atabilecek mi? Böyle inatlaşma giderse kullanıcılar için kötü olacak.

Olsun hocam GHz yükselmiş (!). Hayır resmen overclock yemiş 11700K bu.

ABT ile görün siz küçük enişteyi

11. Nesil`in fazla güç çekeceğini düşünüyordum da bu kadar da değildi. Pas geçilecek bir seri olmuş bence. Bunu gören AMD meydanı boş bulup 5000 serisinde fiyat arttırımına gitmez umarım.

433 Watt ne hocam? Bu gidişle 1000W PSU kullanılacak galiba Intel 11.nesilde

2 katı çekirdek içeren ve daha performanslı olan 5950X daha az güç güç tüketiyor.

AMD fiyat artırmaz bence yeni nesil için aksine daha güçlü ve yine fiyat konusunda cazip işlemciler sunacak, kullanıcıları yakalamayı ve işlemcilerin performansları ile artık tercih noktası oldu, uzun zamandır tekel haline gelmişti Intel başka alternatif yoktu ve şimdi büyük bir rekabet söz konusu, şu an için AMD kendi çizgisini bozmadan devam edecektir diye tahmin ediyorum kesin olmasa da bazı forumlarda AM4 ile devam edebilirler diyorlar ben pek sanmıyorum ama olabilir de 7NM ile devam etmezler bu durumda bence, ek olarak İntel'in bu durumu kendi takoz mimarileri sonucunda ortaya çıktı kendileri için büyük kayıp 10. nesilde 14NM ile aldıkları kötü sonuç bence ders olmalıydı onlar aksine 14NM'nin sınırlarını zorluyorlar büyük ihtimalle 10NM ile yine sahneye giriş yaparlar ama AMD'yi artık geri plana atamazlar bir kere kaybetti kullanıcılarını. Bu olay gelecek yeni işlemcilerin hem daha güçlü hem de fiyat olarak daha cazip olacağı düşüncesindeyim iyi bir rekabet ortamında kazanmanın tek yolu uygun fiyat ve yüksek performans bu da biz son kullanıcılar için daha iyi olur.

2 katı çekirdek içeren ve daha performanslı olan 5950X daha az güç güç tüketiyor.

11. nesilde batırdı hocam başka açıklaması yok... Bu tabloya göre 5000 serisinin yanında hiç şansı yok.

Haklısınız hocam. Benim fiyat attırımı konusundaki kaygım 5000 serisinden sonra başladı. 5000 serisiyle Intel'in önüne geçen AMD fiyat arttırımına gitmişti hatırlarsanız. Neticede bu biz son kullanıcılar için olumsuz bir durum. Intel inşallah 12. nesilde toparlar ve rekabet ortamı kaybolmaz yoksa AMD'de fiyat konusunda Intel'e benzerse olan yine biz son kullanıcıya olur...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…