Intel Core i9-11900K, Tek Çekirdek Performansı ile Öne Çıkacak

Ali Güngör

Technopat'ın Kurucusu ve Genel Müdürü
Yönetici
Makaleler
2
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036
Intel Core i9-11900K Performansı

Intel Core i9-11900K sonunda Geekbench’te ortaya çıktı ve Rocket Lake-S yongası başarılı bir tek çekirdekli skor üretti. 8 çekirdekli ve 16 parçacıklı Intel Core i9-11900K performansı, Geekbench‘te Tum Apisak‘ın sayesinde ortaya çıktı ve tek çekirdekli performans açısından hayal kırıklığına uğramadı. 3.50 GHz ile 5.28 GHz arasında çalışan ve Z490 Aorus Master anakart ile kullanılan işlemci, […]

Devamı: Intel Core i9-11900K, Tek Çekirdek Performansı ile Öne Çıkacak
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...

"Tek çekirdeği abanalım yha" diye çekirdeği azaltmış sanırım.

İ7 11700K, tekli çekirdek performansı R5 5600X'ı geçemiyor daha.

Intel'in Core serisi benim gözümde bitti. 2 çekirdeği yok ettiler. Benim gibi içerik üreticileri artık Xeon veya X serisi almak durumunda. Şahsen ben Xeon serisi bir işlemci alacağım. Ha oyuncular için hala alınabilir bir seri ona bir sözüm yok. Ancak içerik üretimi için Core serisi alanlar üzülecektir çünkü aynı fiyata içerik üretimi konusunda çok daha usta işlemciler olan Ryzen'lar var.

Acaba 10/20 olan gücü 8/16ya mı indirgediler? Onu mu amaçlıyorlar yoksa workstation müşterilerini Xeon serisine mi yöneltiyorlar? Intel ne yaptığını anlamıyorum...

Geçtiğimiz günlerde fiyatları da sızdırılmıştı, eğer o fiyatlar da doğruysa hiç alınabilir değil.
1611604019041.png
AMD'nin de stok sorunları bir bitsin, bu nesilde de şansın yok Intel. Bir sonraki nesil de zaten yeni soket yapısı geliyor. 12. nesil de 2021'in sonu bitmeden çıkacakmış, Intel'in yaşam savaşı verdiğini gözlemliyorum sadece.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı