Intel Core Ultra 9 285K İşlemci İncelemesi

Ali Güngör

Technopat'ın Kurucusu ve Genel Müdürü
Yönetici
Makaleler
2
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036
Intel Core Ultra 9 285K

Yeni Arrow Lake-S kod adlı işlemciler yavaş yavaş gün yüzüne çıkarken şimdi de yeni amiral gemisi Core Ultra 9 285K ile karşınızdayız. Evet, firma hepimizin aşina olduğu “Core I” takısını emekliye ayırarak yoluna “Core Ultra” ile devam ediyor. Aslında bu isimlendirmeyi daha önce incelediğimiz dizüstü bilgisayarlarda görsek bile masaüstü tarafında çeşitli sızıntılar dolaşıyordu ve nihayetinde […]

Devamı: Intel Core Ultra 9 285K İşlemci İncelemesi
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...

BIOS güncellemesiyle perforformans artacak mı yoksa performansı cidden böyle mi. 7800X3D'den oyunda bayağı geri kalıyor izlediğim bir videoda. Sanırım Intel'in amacı performanstan çok verimliliğe odaklanmaktı.

BIOS güncellemesiyle perforformans artacak mı yoksa performansı cidden böyle mi? 7800x3D'den oyunda bayağı geri kalıyor izlediğim bir videoda. Sanırım Intel'in amacı performanstan çok verimliliğe odaklanmaktı.

Renderda daha önde olsa da evet oyun performansında daha geride bence alınmaya değecek bir işlemci değil AMD almak şu anda daha mantıklı Intel ürettiği ürünlerle marka değerini çok zedeledi artık fiyatını hak eden ürünler değil.

Intel'in hisse degeri de bayagi dusmus. Umarim yakin zamanda toparlarlar. TSMC uretimine ragmen pek de bir sey basaramamislar. Ayni zamanda soketin 2025 sonuna kadar desteklenecegi soyleniyor. Bu yil cikan islemciler ve seneye cikacak islemcilerle birlikte 2 mimari desteklenmis olacak sadece. Yeni Intel islemcileri almak icin sebep yok gibi.

Intel bocaladıktan sonra toparlanmak için verimlilik yolunu seçti, ARM mantığına henüz yönelmemesi halen ellerinde başka teknolojiler olduğunu gösteriyor. Kullanıcı açısından ağır yük ile oyun arasından seçim yapılması mantıklı - 90'ların MMX ve PRO serileri ve sonrasında gelen P3 ve Xeon serileri gibi iki ayrı kolda düzgün adımlar atmaları gerekiyor. AMD'nin performans göstergeleri su götürmez gerçek, ancak optimizasyon konusunda onların da atmaları gereken adımlar giderek büyüdü bu watt/ısı/performans üçgeninde.

FİYASKO.
Intel 15.Nesil Yeni Core Ultra işlemler tam anlamıyla Fiyasko kimse kusura bakmasın.
14.nesili elden geçirip için NPU kısmı eklenmiş, revize edilmiş, güç tüketimi biraz düşürülmüş versiyondan başka birşey değil. 25 senedir sistem topluyorum donanımla uğraşıyorum Intel'i hiç böyle görmedim.
Üstelik soket 2025 sonuna kadar desteklenecek deniyor ki bu tamamen saçmalık.
Elinde degrade olmamış 14.nesil veya 13.nesil hatta 12.nesil intel Core i9 ya da i7 olan insanın geçmesine asla gerek yok. AMD işlemcisi olanları söylemiyorum bile.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı