Intel Core2Quad Q9400 Sistem donma sorunu

pridestalkerr

Decapat
Bilgisayarımı normal kullanırken birden bire donuyor. Klavye ve mouse ışıkları aniden sönüyor. İşlemci ve rami değiştirerek denedim fakat bi faydası olmadı.

Sistem:
Anakart: MSI MS-7592 G41M P26
İşlemci: Intel Core2Quad Q9400
RAM: Kingston 4GB 1066Mhz
PSU: Hadron HD404 300W
HDD: 500GB
Ekran Kartı: Yok

Son düzenleyen: Moderatör:
Düşündüm fakat sorunun nerede olduğunu kesin çözemediğimden yaklaşmadım. PSUnin yetersiz olduğunu mu düşünüyorsunuz?
PSU yetersiz olduğunu düşünmüyorum, fakat çalışmasının verdiği yıpranma ve eskime nedeni ile bazen yüke veya ısıya bağlı anlık güç kesintileri yapabiliyorlar, büyük ihtimal +12v hattının anlık güç kaybı işlemciyi kapatıyor ve size sistem donması olarak yansıyor fakat bunu bilebilmemizin en doğru yolu PSU değiştirip veya bir yerden ödünç alıp denemen.

PSU yetersiz olduğunu düşünmüyorum, fakat çalışmasının verdiği yıpranma ve eskime nedeni ile bazen yüke veya ısıya bağlı anlık güç kesintileri yapabiliyorlar, büyük ihtimal +12v hattının anlık güç kaybı işlemciyi kapatıyor ve size sistem donması olarak yansıyor fakat bunu bilebilmemizin en doğru yolu PSU değiştirip veya bir yerden ödünç alıp denemen.
En kısa sürede deneyeceğim. Bir de anakartımın arkasında bulunan 4 usb girişinin sadece ikisi çalışıyor. Diğer 2 giriş Windows başlatılıyor yazısına kadar çalışıyor sadece, yani çalışmayan girişe klavye taktığımda bios ekranını kontrol edebiliyorum ama Windows üzerinde kontrol edemiyorum bu anakarttan mı kaynaklıdır ? (Sürücülerim güncel)

En kısa sürede deneyeceğim. Bir de anakartımın arkasında bulunan 4 usb girişinin sadece ikisi çalışıyor. Diğer 2 giriş Windows başlatılıyor yazısına kadar çalışıyor sadece, yani çalışmayan girişe klavye taktığımda bios ekranını kontrol edebiliyorum ama Windows üzerinde kontrol edemiyorum bu anakarttan mı kaynaklıdır ? (Sürücülerim güncel)
Sürücü kaynaklı olabilir Chipset doğru yüklendi mi?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı