Intel DH55HC uyumlu BIOS

Makaleler
1
Arkadaşlar sistemimde eski bir anakart var, bugün araştırdım ve güncellemesinin olduğunu fark ettim. Ama bu güncelleme sistemime uygun mu değil mi bilmiyorum. Parantez içinde yazan "Standard BIOS" yazısı beni biraz işkillendirdi. Ayrıca sürümüm çok eski, en son sürüm ile arasında çok fazla sürüm var, tek seferde son güncellemeyi mi yapmalıyım yoksa tek tek falan mı yapmalıyım? Güncellemeyi yapmadan önce ve sonra ne yapmalıyım? Tüm sistem detaylarını aşağıya bıraktım, risk almak istemiyorum bilgilendirirseniz çok sevinirim. Ayrıca daha güncel sürüm veya resmi indirme sitesi var mıdır? Şuradan indireceğim ve .exe çalıştırarak yapacağım.
  • İnternette bulabildiğim Intel'in belgesine göre en güncel sürüm bu.

1.png

• Benim sistemim ise şöyle:

ek-aciklama-2020-04-23-184543-png.544113

Ek Açıklama 2020-04-23 185216.png

@Yiğitt35 :) .

Dosya Ekleri

• Ek Açıklama 2020-04-23 184516.png
    Ek Açıklama 2020-04-23 184516.png
    18,7 KB · Görüntüleme: 56
  • Ek Açıklama 2020-04-23 184543.png
    Ek Açıklama 2020-04-23 184543.png
    7,9 KB · Görüntüleme: 572
Son düzenleme:
İntel'in sitesinden;
The F7 BIOS Flash Update is available on Intel® Desktop Boards beginning in 2009. To see if your board supports this feature, in BIOS Setup, check the Boot > Boot Display Options menu for the setting Display F7 to Update BIOS.
BIOS'a girin, F7 tuşu ile güncelleme ekranı geliyormuş dediğine göre. Yine de Translate alıntısı bırakayım;
F7 BIOS Flash Güncellemesi 2009'dan itibaren Intel® Masaüstü Anakartlarında bulunmaktadır. Anakartınızın bu özelliği destekleyip desteklemediğini görmek için BIOS Kurulumu'nda, F7 Ekranını BIOS'u Güncelle ayarının Önyükleme> Önyükleme Ekranı Seçenekleri menüsünü kontrol edin.

Bu arada ne olduğu belirsiz sitelerden indirmenizi tavsiye etmeyiz ama o siteye göre güncellemeniz var. Attığınız güncellemenin sürümü 0048, sizde şuan kurulu olan sürüm ise 0027

Dosya Ekleri

• 1587670676082.png
    1587670676082.png
    312 bayt · Görüntüleme: 97
İntel'in sitesinden;
The F7 BIOS Flash Update is available on Intel® Desktop Boards beginning in 2009. To see if your board supports this feature, in BIOS Setup, check the Boot > Boot Display Options menu for the setting Display F7 to Update BIOS.
BIOS'a girin, F7 tuşu ile güncelleme ekranı geliyormuş dediğine göre. Yine de Translate alıntısı bırakayım;
F7 BIOS Flash Güncellemesi 2009'dan itibaren Intel® Masaüstü Anakartlarında bulunmaktadır. Anakartınızın bu özelliği destekleyip desteklemediğini görmek için BIOS Kurulumu'nda, F7 Ekranını BIOS'u Güncelle ayarının Önyükleme> Önyükleme Ekranı Seçenekleri menüsünü kontrol edin.
Hemen deniyorum.
@Yiğitt35 hocam bunu yapmam için bi' güncelleme dosyasına ihtiyacım varmış. Sandım ki sunucudan otomatik indirecek ama benden bir USB üzerinden güncelleme dosyasını seçmemi istiyor.

Son düzenleme:
Benimde aklıma güncelleme dosyası olmadan yapılmaz diye bir düşünce gelmişti sonradan :) Kusura bakmayın, en son attığınız sitedekini indirin bakalım ama yine de emin değilim o site hakkında. O yüzden etiketleyeyim Uzmanları :) @Recep Baltaş @Murat5038
Neyse en azından nasıl güncelleyeceksin'in cevabını öğrenmiş olduk :)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı