- Ekran kartı
- Zotac NVIDIA Geforce GT 420
- Anakart
- G31T-M7
- İşlemci
- İntel E6300 @2.80 GHz
Herkese merhaba. Bugün BIOS da takılırken işlemci frekansını 266'den 300'e çektim, normalde işlemci ortalama 2, 30-2, 40 GHz aralığında gezerken (sadece oyunlarda vs. 2, 50'ye çıkıyor.) Overclock yaptıktan sonra masaüstünde 2, 58-2, 62 GHz hızlarındaydı, sonra BIOS'tan tekrardan frekansı 266'ya aldım, bugün kafama çok fazla soru takıldı, bütün soruları peş peşe yazacağım. Hepsini cevaplarsanız sevinirim:
1. Intel E6300 @2.80 GHz'ye overclock yapmak mantıklı mı? (BIOS'tan frekansını yükselteceğim.)
2. Sadece işlemci fanının dönme hızını arttırsam performansa etkisi olur mu işlemci daha fazla soğuyacağı için.
3. Intel E6300 NVIDIA GeForce GT 420 ile darboğaz yapar mı? Yaparsa da işlemciye veya ekran kartına overclock yapmak sorunu çözer mi?
Not: Daha önce ekran kartına ufaktan overclock yapmıştım ama sonra geri çekmiştim, yani gene az buz biliyorum.
1. Intel E6300 @2.80 GHz'ye overclock yapmak mantıklı mı? (BIOS'tan frekansını yükselteceğim.)
2. Sadece işlemci fanının dönme hızını arttırsam performansa etkisi olur mu işlemci daha fazla soğuyacağı için.
3. Intel E6300 NVIDIA GeForce GT 420 ile darboğaz yapar mı? Yaparsa da işlemciye veya ekran kartına overclock yapmak sorunu çözer mi?
Not: Daha önce ekran kartına ufaktan overclock yapmıştım ama sonra geri çekmiştim, yani gene az buz biliyorum.