Intel E6300 overclock yapmak mantıklı mı?

EsatKa

Hectopat
Makaleler
2
Ekran kartı
Zotac NVIDIA Geforce GT 420
Anakart
G31T-M7
İşlemci
İntel E6300 @2.80 GHz
Herkese merhaba. Bugün BIOS da takılırken işlemci frekansını 266'den 300'e çektim, normalde işlemci ortalama 2, 30-2, 40 GHz aralığında gezerken (sadece oyunlarda vs. 2, 50'ye çıkıyor.) Overclock yaptıktan sonra masaüstünde 2, 58-2, 62 GHz hızlarındaydı, sonra BIOS'tan tekrardan frekansı 266'ya aldım, bugün kafama çok fazla soru takıldı, bütün soruları peş peşe yazacağım. Hepsini cevaplarsanız sevinirim:

1. Intel E6300 @2.80 GHz'ye overclock yapmak mantıklı mı? (BIOS'tan frekansını yükselteceğim.)
2. Sadece işlemci fanının dönme hızını arttırsam performansa etkisi olur mu işlemci daha fazla soğuyacağı için.
3. Intel E6300 NVIDIA GeForce GT 420 ile darboğaz yapar mı? Yaparsa da işlemciye veya ekran kartına overclock yapmak sorunu çözer mi?
Not: Daha önce ekran kartına ufaktan overclock yapmıştım ama sonra geri çekmiştim, yani gene az buz biliyorum.

Deneyin hocam tek tek sistem görüntü vermezse BIOS pilini çıkarın geri takın düzelir mesela ben Q9300 işlemcisini anakart yuzunden 3.00GHz cikarabildim Max.

Hocam fazla soru soruyorum biliyorum kusura bakmayın, peki fan hızını otomatiktemi bırakmalıyım yoksa kendim manuel olarak arttırmalı mıyım?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı