Intel En Büyük Yonga Üreticisi Olmaya Devam Ediyor

Nm'de çok bir azalma olmaz ise çok farketmez dediğiniz gibi, ama bazen aynı nm'nin farklı teknikleri arasında bile büyük farklar olabiliyor. Mesela AMD, RDNA mimarisinde de 7nm kullanıyor RDNA 2 mimarisinde de. Ama arada ciddi performans ve verimlilik farkları var. Aynı şekilde Intel'de nm düşürse bu fark oluşabilir. Ama bazen bu son kullanıcı tarafından fark edilemeyebilir.
Onu diyorum ben de,herkeste bir nm olayı var gidiyor,son kullanıcıya farkı inanılmaz farkettirmiyor.

TSMC kaç şirkete üretim yapıyor nasıl Intel birinci ya? Düşündürücü...
Intel kendi fabrikalarında üretim yapıyor, TSMC'ye üretim yaptırmıyor. Ama ileride bazı şeyleri TSMC'ye ürettirecek. Bu arada TSMC'nin birinci ve en büyük müşterisi açık ara Apple. Onun haricinde TSMC'nin müşterisi çok fazla firma var.

Intel kendi fabrikalarında üretim yapıyor, TSMC'ye üretim yaptırmıyor. Ama ileride bazı şeyleri TSMC'ye ürettirecek. Bu arada TSMC'nin birinci ve en büyük müşterisi açık ara Apple. Onun haricinde TSMC'nin müşterisi çok fazla firma var.

İşte bende bunu diyorum. Intel kendisine üretiyor, TSMC bir çok şirkete üretiyor. Nasıl oluyor da Intel birinci oluyor?

İşte bende bunu diyorum. Intel kendisine üretiyor, TSMC bir çok şirkete üretiyor. Nasıl oluyor da Intel birinci oluyor?
Kusura bakmayın yanlış anlamışım sizi, haberi okumamıştım tabii :)

Bu arada satış anlamında en büyük Intel galiba. Yoksa TSMC en büyüğü hala.

Son düzenleme:
Evet genel olarak etkisi bu şekilde,arkadaşın direk o konudan girmesi garibime gitti,hala da çok fark edeceğini sanmıyorum.
İşlemciler üretilirken bir silikon dilimi oluyor ve bu dilimden işlemciler bu dilimden üretiliyor. Bunların boyutu standart oluyor ve nm küçüldükçe bir dilimden daha çok ürün elde edilebiliyor. Bu sayede fiyat da ucuzlayabiliyor. Kabaca olayın en büyük faydalarından biri bu. Ayrıca son nesil işlemcilerin çok ısınma olayları vs. de 14nm ile 7nm işlemcilere kafa tutulması.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı