INTEL G3258 Hız aşırtmada performans kaybı

Can ULUTAS

Hectopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar, başlıkta da belirttiğim üzere hız aşırtma yaptığım halde performans kaybı yaşıyorum. Hız aşırtma yaptıktan sonra Prime 95 programı ile stabilite testi yapıyorum ve herhangi bir resetleme mavi ekran v.b. hata almıyorum bu testi 20-25 dakika yapıyorum. İşlemci ısısı en maksimum 60-65 derece oluyor. Kullandığım anakart ASUS H81-Gamer. Stok fan kullanıyorum ama dediğim gibi testlerden sorunsuz geçiyor ve maksimum 4 Ghz kadar aşırttım. Asus Optimal da bile performans kaybı yaşıyorum. Asus optimal seçeneğinde 3.6 Ghz oluyor ve 60 dereceyi görmüyor bile. Performans kaybını ise oyunlarda donma ve ani fps düşüşleri olarak alıyorum. Sistemim ise şu şekilde;

ASUS H81- GAMER Anakart
INTEL G3258 İşlemci
Kingston 4 GB 1333 Mhz Bellek
WD Blue 500 GB Sabit Disk
ASUS HD7790 Ekran Kartı
XIGMATEK X-CALIBRE 500W 80 Plus sertifakalı Güç kaynağı

Şimdiden yardımcı olan herkese teşekkür ederim.

Overclock yapmadan kullandığında problem oluyormu? Oluyorsa MSI Afterburner programını indir, oyun oynuyorken aç ve eş zamanlı olarak cpu ve bellek kullanımına bak. Aynı şekilde ısılarıda kontrol edersin. Bu şekilde darboğaz oluyormu anlarsın ki sanmam. Bellek yetersiz gelebilir diye düşünüyorum. Yada psu. Ama sen ilk önce MSI Afterburner kur ve test et.

Overclock yapmadan kullandığımda herhangi bir sorun olmuyor ama işlemcinin performansı tatmin etmiyor oyle olduğunda. Planetside 2 oynamak istiyorum oyunu açtığımda kendi fps yazılımı var orda hangi donanımın darboğaz yaptığını gösteriyo. Benim sürekli CPU yazıyor orda.

Peki overclock yaptığında ısı oyunlarda kaç derece oluyor. Stok soğutucumu kullanıyorsun?

Stok soğutucu kullanıyorum. Ama çok abartı bir overclock yapmıyorum. İşlemcinin normal hızı 3.2 Ghz overclocktan sonra 4.0 Ghz. Isı olarakta 4.0 Ghz yaptıktan sonra en fazla 60-65 dereceyi görüyorum. Onuda Prime95 ile görebildim şimdiye kadar yani oyunlar felan o dereceye kadar ısıtmıyo işlemciyi. Asus optimal ayarlarını girdiğimde 3.6 Ghz oluyor otomatik olarak ve o şekilde bile performans kaybı yaşıyorum.
@Recep Baltaş , sizde yardımcı olur musunuz ?

Evet, anakart üzerinde 24 pin harici 8 pin güç bağlatısıda vardı bende 8 pin bağladım doğrudan. Güç kaynağım 8 pini doğrudan veriyor molex çevirici kullanmıyorum.

25-30 denemeden sonra şu değeri elde ettim ve bunu kullanıyorum.
Çarpan:40
Voltaj: 1.140
DIGI+ VRM Load Line : 8 (Bu değer kademeli şekilde benim biosumda. 1' den 10' a kadar.)
Not: DIGI+ VRM Load Line ayarını 3' te 4' te de kullandım ancak sonuç yine aynı.
Hatta ASUS OPTİMAL seçeneğinde de bilgisayarda performans kaybı yaşıyorum.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı