İntel G3258 İle Oyunlarda Sorun Yaşar mıyım ?

Enoviss

Kilopat
Daha fazla  
Beyler yeni pc alacağım, işlemcisi İntel'in 20. yılına özel çıkardığı İntel pentium alacağım. Ama bazı oyunlar İntel core i5 vb. işlemciler açar diyor, ama alacağım işlemcinin mhz'si yüksek. Acaba oyunları açmakta sorun yaşar mıyım ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hatalı başlık, düzgünce başlık atın lütfen. g3258 overclocklanınca i5 seviyesi bir işlemci oluyor. Ama anakartınla uyumlu olması lazım. Sağlam bir soğutucuyla 4.8'e kadar çıkabilirsiniz. Oyunlarda sorun da yaşamazsınız.

Ben aldım ama almışken i3-i5 almakta fayda var. Günlük kullanımda pek bir şey farketmezsin. Ama watch dogs'u oynuyorum. 15-20 dakika oynadıktan sonra frame droplar başlıyor, direk sıfıra iniyor. Bir de Ac unity'e de 4.3 ghz'te kullanıyorum, hafif darboğaz oluyor. HD 7850 ile high ayarlarda 25 FPS alıyorum ama çözünürlük 1440x900.

G3258 10 ghz hızında da çalışsa çift çekirdekli bir işlemci. Bugün en basit örneği fifa 2015. Çift çekirdekli bir işlemci ile çalışmıyor. Fiyatına göre güzel bir işlemcisi fakat abartmamakta fayda var. Far cry 4 veya diğer yeni nesil oyunlar, bu sene çift çekirdekli işlemcilere fix ile destek verdi. Seneye ne olacak ? Çift çekirdekli işlemcilerin ömrü bu sene bitiyor bence. Bu yüzden ilk etapta alınabilecek bir işlemci bence, ileri i5, i7 güncellenecekse tabi.

Nasıl yaşamazsınız? Çift çekirdekli bir işlemci ve yakında her oyun 4 çekirdek isteyecek. Sorun yaşarsınız.

İ5 4460 - Fx X8 8320 veya Fx X6 6300 almalısınız.

Hatalı başlık, düzgünce başlık atın lütfen. g3258 overclocklanınca i5 seviyesi bir işlemci oluyor. Ama anakartınla uyumlu olması lazım. Sağlam bir soğutucuyla 4.8'e kadar çıkabilirsiniz. Oyunlarda sorun da yaşamazsınız.
Başlıktan rahatsızsan yorum yapma bilader. Nedir bu her şeyi eleştirme hastalığınız ?

Piyasada birkaç üst düzey oyun, 4 çekirdek minimum istiyor. Bu işlemci çift çekirdekli olduğu için, o sorun yaratabilir. İyi bir soğutmayla overclocklarsanız arklı bir sorun olmaz. Yukarıda bir arkadaş 4.8 Ghz demiş. O İşlemciyi 4.8'le overclocklarsanız muhtemelen çalışmaz ve yanar. Her işlemci fabrikadan aynı performansta çıkmaz. Aynı marka, aynı seri numarasına sahip işlemciler, arasında bile overclock performans farkı vardır.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı