Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız, Mercedes kullanmak yerine tosbağaya binmek gibi... Web sitelerini düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi' zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Genel bilgi açısından, modelden modele değişir. Eğer 1Gbps Full-Duplex hatta sahip iseniz, Realtek genel anlamda daha başarılı. Ancak 1Gbps üzerinde özellikle de 4x1Gbps veya 10Gbps değerlerinde Intel farkı baya açıyor.
Yabancı forumlarda Intel'in Ethernet Yongalarını çok övüyorlar. Yer yer Killer dan bile iyi olduğunu vurguluyorlar. Realtek ise çoğunlukla giriş seviyesi ses ve ethernet yöneticileri üretiyor. Özellikle Intel'in i219-v ethernet kontrolcüsü çok övülüyor.
2 msi anakartlı sistem de de 1gb lan kontrolcüsü realtek 8111h.
Sana şöyle diyim gigabit switch, ax73 router cat6 heryer ve NDI ile 250mb sn upload diğer pc de download yapınca sorun oluyor yer yer sıfıra iniyor hız.
Isınıyor da mı böyle oluyor bilmiyorum öyle ise ufak bir heatsink takabilirim bilen varsa cevap verirse sevinirim.
Pfsense vs için herkes intel kullanın diyor mesela. Realtek kötü.
Benim İnt hızı 200 megabit. Laptopta 350mb alıyorum speed testte onun lan kontrolcüsü ne bilmiyorum.
Anlık indirmede 950mb sn bile alınır bununla ama uzun süreli download upload (mesela cihazlar arası dosya paylaşımı) da sorun çıkabiliyor. Özellikle görüntü ve ses aktarımı varsa donma demek canlı bir yayının kesintiye uğraması demek.