Intel H510 anakartta onboard nasıl açılır?

MertKahweci

Decapat
Katılım
20 Ekim 2023
Mesajlar
6
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
SSD veya HDD modeli
twinMOS 512gb
Ekran kartı
1660 SUPER
İşlemci
i5 10400F
Selamlar canlar, sistem özelliklerim şu şekilde;
  • i5 10400F işlemci
  • GTX 1660 Super ekran kartı
  • 16 GB RAM
  • 512 GB SSD
Şimdi ben 2TB M.2 SSD aldım, dün denedim taktım ama ekrana görüntü gelmedi. HDMI ile anakarttan görüntü almayı denedim olmadı, bizim abi onboard aktif edilmemiş, aktif edilmesi lazım dedi ama nasıl aktif ederim? Ya da ne yapmam gerekiyor başka varsa öneriniz var mı?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartta onboard GPU yok, işlemcinizde de F serisi olduğu için GPU yok. HDMI kablosunu anakarta değil ekran kartına takmanız gerekiyor. Ekran kartındayken de mi görüntü alamıyorsunuz?
 
Onboard görüntü almak (anakarttan görüntü) için APU işlemciye sahip olman gerekiyor. Yani işlemcinde dahili grafik işlemcisi bulunması lazım. Normalde neredeyse tüm intel modellerinin işlemcileri APU'dur güçlü ya da güçsüz neredeyse hepsi APU. Ancak senin işlemcin özel olarak dahili grafik işlemcisi olmayan bir CPU. Kısaca ne yaparsan yap Onboard görüntü alamazsın o işlemciyle birlikte.
 
Anakartta onboard GPU yok, işlemcinizde de F serisi olduğu için GPU yok. HDMI kablosunu anakarta değil ekran kartına takmanız gerekiyor. Ekran kartındayken de mi görüntü alamıyorsunuz?

Evet ekran kartına taktığım halde görüntü alamadım.

Onboard görüntü almak (anakarttan görüntü) için APU işlemciye sahip olman gerekiyor. Yani işlemcinde dahili grafik işlemcisi bulunması lazım. Normalde neredeyse tüm Intel modellerinin işlemcileri APU'dur güçlü ya da güçsüz neredeyse hepsi APU. Ancak senin işlemcin özel olarak dahili grafik işlemcisi olmayan bir CPU. Kısaca ne yaparsan yap onboard görüntü alamazsın o işlemciyle birlikte.

Ne yapmam gerekiyor peki ben boşunamı aldım bu 2TB SSD'yi?
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı