Intel H55 anakart sisteme işlemci önerisi

_Deniz_

Hectopat
Merhaba arkadaşlar. Intel H55 anakartı kullanıyorum ve yeni bir işlemci alacağım normalde aklımda bir işlemci vardı fakat genede sormaya karar verdim, sizce hangi işlemciyi almalıyım? GTX 1650 Super kullanıyorum.

Merhaba arkadaşlar. Intel H55 anakartı kullanıyorum ve yeni bir işlemci alacağım normalde aklımda bir işlemci vardı fakat genede sormaya karar verdim, sizce hangi işlemciyi almalıyım? GTX 1650 Super kullanıyorum.
X3440 işlemci ve iyi bir soğutucu alıp OC yapmanı öneririm.

Soğutucum iyi fakat genede emin değilim. İşlemci için 600TL bütçem var maks.
O zaman bunu da alabilirsiniz. X3440 modelin biraz daha iyi hali. Yanlız TR piyasasında pek bulunmuyor.

Soğutucun kule tipi iyi bir soğutma ise kalan 400TL cebinde kalabilir. O kadar iyi değilse bu bütçe ile de soğutucu alınabilir.

Hocam H55 kartın OC desteği yok diye biliyorum.

O zaman bunu da alabilirsiniz. X3440 modelin biraz daha iyi hali. Yalnız TR piyasasında pek bulunmuyor.

Soğutucun kule tipi iyi bir soğutma ise kalan 400TL cebinde kalabilir. O kadar iyi değilse bu bütçe ile de soğutucu alınabilir.

Teşekkürler.
Hocam H55 kartın OC desteği yok diye biliyorum.

Benim de pek bilgim yok fakat şu an kullandıgım ekran kartı darbogaz yapıyor.

@@55superx hocamın önerdiği işlemci ile daha rahat edersiniz. Bazı yerlerde yine darboğaz yaşayabilirsiniz. İşlemciler eski mimari ekran kartı yeni nesil güçlü bir kart.

X3440/3470 gibi işlemcilere her ne kadar istenildiği düzeyde OC yapılsa bile GTX 1060 3G/GTX 970/RX 570 ve sonrası yeni nesil ekran kartlarına aşırı düzeydeki CPU Intensive uygulama/oyunlarda darboğaz yapma ihtimali var. Ben açıkçası çok yönlü verimli ve optimum bir performans açısından GTX 1650S gibi bir kart için bu platform düzeyinde herhangi bir işlemci önermiyorum. Ekran kartı olarak ise, ciddi manada OC yapıldığı takdirde maksimum RX 570 bandında bir ekran kartı kullanılması daha sağlıklı olur.

@_Deniz_ , GTX 1650S'i şu an eski nesilde Intel tarafında besleyebilecek minimum işlemci non-K i7 2600. H55 platformunda hangi işlemciyi alırsanız alın 1080p çözünürlük bandında her türlü senaryo ve durumda kartın tam performansını her zaman daimi olarak alamazsınız. Size önerim, elinizde işlemci yokken anakartı elden çıkarıp daha güçlü işlemci modellerine ve buna uygun anakartlara yönelin derim. Eğer bu alternatifi değerlendirmek istemiyorsanız @55superx 'in de dediği gibi X3440 gibi bir CPU alıp yapabildiğiniz kadar OC yapmaya çalışın, bu noktada genel anlamda sizi çok üzmeyecektir.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı