Intel HD 2500 Ekran Kartını Mac OS X Yosemite 10.10.3'e Tanıtma

Makaleler
3
Yer
İzmir
Merhaba. Ben şu sisteme Mac OS X Yosemite 10.10.3 güncel sürümü kurdum:
  • Anakart: MSI H61M-P20 (G3)
  • İşlemci: Intel Pentium G2030 3GHz
  • Ekran Kartı: Dahili Intel HD Graphics 2500
Fakat bilgisayarı her açılışta da Clover'da Inject Intel'i kaldırıp InjectEDID seçeneğini seçmem gerekiyor. Acaba ben Yosemite'ye ekran kartını nasıl tanıtabilirim? Multibeast'taki Intel Graphics ile alakalı seçneği yüklemem gerekir mi?

Clover configrator indir. Bu program ile config.plist dosyanı aç. Sol kolondan Graphics menüsüne gel. Burada inject EDID seçeneğini seç. Inject İntel seçeneğini kaldır. İg enabler ID içine yukarıdaki kodu şu şekilde gir: 0x01660008
Config dosyanı kaydet ve sistemi yeniden başlat.

Kodları deneme yanılmayla doğrusunu bulursun tahminimce. Daha önce senin sistemine benzer sistemlerde nasıl kurulum yapılmış onları araştır. Ama dediğin kodla başlardım ben de denemeye, clover configurator açıyorsun inject intel i seçip sağda ig-platform id kısmına kodu yazman lazım. Tabi bu konuda direk bu şekilde yazmıyacaksın 0x01660008 halinde yazman gerek.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tamam. Denemelere başlarım ben. Ama sınavlar geldi çattı ve bilgisayarın başına geçecek pek zamanım yok :). Hele şunlar bir geçiversin de :).

Bu arada, montezuma, Intel'i kaldırıp InjectEDID'i devreye sokmamı söylemiş; siz Intel'i devreye sokmamı istiyorsunuz? Inject Intel'i devreye mi almalıyım, yoksa Inject Intel'i devre dışı bırakıp InjectEDID'i mi devreye sokmalıyım?

Doğru, ama ben bu id sonrası yine de gerekir mi manasında sordum.Herneyse, az önce bu Id kodunu denemek için kurulum USB'sinden boot ettim, Clover ayarlarında Inject Intel'i olduğu gibi bıraktım, Id kodunu girip Verbose modunda boot ettim herhangi bir sıkıntıya karşı, ve sıkıntı olmadan kurulum ekranına gelmeyi başardım. Sonuç: Intel HD 2500 ekran kartını kullananlar şu Id kodu ile sıkıntısız boot edebilir: 0x01660008 . Yardımınız için teşekkür ederim özü ve montezuma :).
Ayrıca belirtmeyi unutmayayım; USB'nin içine aşağıdaki rehberi kullanarak kendi DSDT.aml dosyamı da attım. DSDT.aml içinde herhangi bir değişiklik yapmadım, sadece Compile diyerek ardından Fix diyerek hataları düzelttim (DSDTeditor).

Clover ile OS X Yosemite USB Hazırlama | Hackintosh.web.tr

Son düzenleme:
tam olarak aynı sorun bende var ekran kartımı nasıl tanıtcam yardımcı olurmusunuz onboarda ekran kartı hd 2500 harici ekran kartım ise r7 240 şimdiden teşekkürler

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı