Intel HD 3000 sistem Grand Theft Auto IV: The Complete Edition düşük ayarlarda oynatır mı?

Büyük ihtimalle 30-60 FPS arası bir değer alabilirsiniz ama en düşük ayarlarda. Bu arada harici ekran kartını nasıl yakmış anlayamadım. Kendilerini korumak amaçlı laptoplar kapatıyorlar. Büyük ihtimalle içini açıp zarar vermiş olabilir ama orasını bilemeyiz şimdi. Bu arada GTA 4 optimizasyon sorunludur haberiniz olsun.

Overclock yapmış sanırsam fazla zorlamış GT 540M varmış içinde.

30-50 FPS arası oynarsınız en düşükte.

Ekran 1080p ise 30 FPS alabilersen mutlu ol, 1366*768 ise 30-40 FPS arası alırsın. Ancak hiçbir zaman FPS kararlı ve stabil olmaz. Sebeplerine gelirsek HD3000 kendi VRAM olmadığı için RAM'den kullanım yapacak, işlemciyle ortak olduğu için ısınma yapacak hatta eski tarihli bir PC olduğunu düşünürsek bakımları yapılmadıysa termal macun değişimi vs yapılmadıysa aşırı ısıdan dolayı throtle sebep olacak hatta belki PC kapanacak falan. Bir de tabii oyunun kendi sorunları da cabası. GTA 4 döneminin birçok iyi sayılabilecek PC'lerinde dahi kötü performans gösteriyordu. Oynanabilir bir performans yakalayabilirsin ama 60 FPS görmeyi ve iyi görüntü kalitesi bekleme.

Ekran 1080p ise 30 FPS alabilersen mutlu ol, 1366*768 ise 30-40 FPS arası alırsın. Ancak hiçbir zaman FPS kararlı ve stabil olmaz. Sebeplerine gelirsek HD3000 kendi VRAM olmadığı için RAM'den kullanım yapacak, işlemciyle ortak olduğu için ısınma yapacak hatta eski tarihli bir PC olduğunu düşünürsek bakımları yapılmadıysa termal macun değişimi vs yapılmadıysa aşırı ısıdan dolayı throtle sebep olacak hatta belki PC kapanacak falan. Bir de tabii oyunun kendi sorunları da cabası. GTA 4 döneminin birçok iyi sayılabilecek PC'lerinde dahi kötü performans gösteriyordu. Oynanabilir bir performans yakalayabilirsin ama 60 FPS görmeyi ve iyi görüntü kalitesi bekleme.

Bakımlarını 6 ay önce yaptırmıştım fanları temizlendi macun değişti soğutucu var.

Cihaz eski hocam, yanmış olabilir. Belki sadece ısıtma ya da reball ile bile düzelebilir eğer yanma değilse.
Nasıl yansın hocam eski cihazlarda bile ani kapanma özelliği var. Ayrıca ekran kartından bahsediyoruz ve NVIDIA. Benim ki max termal macunsuz + altında fan yokken zaten 80 derecelere çıkıyordu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı