Intel HD 4600 Oyun Performans Testi

• Konuyu başlatan Mert Ercan
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 60
  • Görüntüleme 41.799
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merhaba, ekran kartı alana kadar mahkum olduğum HD 4600 ile oynadığım oyunlardan performans değerlerini paylaşayım dedim. :D

Öncelikle sistem bilgileri:
Intel i5-4670 (ve konumuzun önemli parçası entegre grafik kartı Intel HD 4600)
MSI H81M-P33
GSkill RipjawsX 2x4GB 1866MHz (1600Mhz)
Seagate Barracuda 1TB

Sleeping Dogs

Öntanımlı ayarlar: Orta seviye (V-SYNC kapalı)
SleepingDogs.png

L.A. Noire

Öntanımlı ayarlar: Performans (DirectX11)
LANoire.png

Hitman Absolution
Öntanımlı ayarlar: Düşük
HitmanAbsolution.png

Metro Last Light
Öntanımlı ayarlar: Medium, DirectX 11
MetroLastLight.png

Skyrim

Öntanımlı ayarlar: Medium (AA & AF kapalı)
Skyrim.png

Sid Meier's Civilization V
Grafik ayarları: V-Sync kapalı, DirectX 11, Tüm ayarlar yüksek seviyede.
Oyun/Harita: Continents - Huge - 10 oyuncu/20 beylik
CivilizationV.png
Minecraft
Sürüm: 1.7.2 (Forge, OptiFine Ultra, GrungeBDCraft 256X doku paketi kurulu)
Grafik ayarları: VSYNC kapalı, geri kalan her şey en yüksek seviyede.
Render distance: Normal (8)
Minecraft.png

FIFA 14

Grafik ayarları: High
MSAA: 4x
FIFA14.png
Left 4 Dead 2
Grafik ayarları: Ultra (AA, AF kapalı)
Left4Dead2.png

Güncellenecektir, istediğiniz ve merak ettiğiniz oyun testleri olursa eğer söylerseniz indirip ya da indirimden satın alıp denerim. :D

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim GTX770'i satıp HD4600'e sahip anakart alacağım :D Mert R9'u almaya beraber gideceğiz değil mi? :D

Abi anakartta yok ki o ekran kartı :D İşlemci ile bütünleşik halde. Önce işlemci alacaksın sonra üstünde HDMI - DVI - DisplayPort'tan biri bulunan anakart alıp onla kullanacaksın :D

Bu arada iyi sonuçlar çıkartmış. Yalnız ben hala RevoLand'a 780Ti diyorum :)

Civilization V sonuçları eklendi, açıkcası Civ 5'den eklendim, gayet hoş bir şekilde güzel grafiklerle oynanıyordu, sanırım işlemciye dayandığından böyle oldu. :D

Pardon pardon hep çözünürlük yüzünden bunlar. :D

Performans fena değil. Çözünürlüğünde yardımı oluyordur ama gerçekten performans iyi.

Performans fena değil. Çözünürlüğünde yardımı oluyordur ama gerçekten performans iyi.
Güncelleme: tüm ayarları "High" yaptım, 10 oyuncu 20 beylik ve "Huge" bir harita kurdum, 40 fps üstü alıyorum gayet harika ekran kartı alana kadar yeni favorim olur artık benim Civilization 5. :D

Aklıma gelmişken sorayım:

Entegre Grafik İşlemciler CPU ile haberleşirken PCI-Express veriyolunu mu kullanıyor yoksa farklı bir şekilde mi haberleşiyorlar? Biz sonuçları her ne kadar yetersiz bulsak da teorik performanlarına baktığımda bu sonuçların beklediğimin çok üstünde olduğunu gördüm. Gerçek hayattaki performansları kağıt üzerinde aynı hıza sahip bir harici ekran kartından çok daha yüksek. Bu durumdaki en büyük pay HD Graphics'in kendine özel mimari avantajları mı yoksa aynı zarın içinde bulunmaları mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı