Intel HD Graphics 4000 RAM verme

Clyde123

Femtopat
Katılım
2 Şubat 2023
Mesajlar
27
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar sadece 2 tane sorum var.

1. Intel HD Graphics 4000 kaç GB RAM'i verimli bir şekilde kullanabilir? Max. Hangi ekran kartına yakın bir performans gösterebilir?

2. BIOS ayarlarımda ekran kartına RAM verme seçeneği yok ve anakartın modelini hiçbir şekilde öğrenemediğim için BIOS'u güncelleyemiyorum BIOS hariç herhangi bir GPU VRAM arttırma yolu var mı?

(Not: BIOS'u güncelle ya da BIOS'ta nasıl gözükmüyor tarzı soruları olanlar için profilimde son etkinlik kısmında "i5-3210M GT620M PC BIOS güncelleştirme" başlıklı konudan gerekli açıklamayı alabilirler")
 
Kayıt defterinden yükseltebiliyorsun.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

GT620M senin ekran kartın ise hd 4000'den daha iyi performans verir.

Hangi ekran kartına yakın bir performans gösterebilir?
Hiç bir ekran kartına yakın performans gösteremez. İntel hd grafik kullanabileceğin en kötü grafik birimidir.
 
Son düzenleme:
Gerçekler acıdır hocam. Bende ilk laptopum olduğunda. İntel Celeron 2 çekirdek 1.6Ghz işlemci 4GB Ram ile farcry3 falan bitirmiştim. Bende Vram arttırma falan yapmıştım max 512mb oluyordu sanırım. İlerde umarım güzel sistemin olur ama bu sistemle basit oyunlar deneyin.
 
Gerçekler acıdır hocam. Bende ilk laptopum olduğunda. Intel Celeron 2 çekirdek 1.6GHz işlemci 4 GB RAM ile Far Cry3 falan bitirmiştim. Bende VRAM arttırma falan yapmıştım Max 512MB oluyordu sanırım. İleride umarım güzel sistemin olur ama bu sistemle basit oyunlar deneyin.

Attığınız videodaki tüm adımlar aynı şekilde uyguladım fakat DxDiag'da ya da AIDA64'te herhangi bir değişiklik göremiyorum yine de değişiklik uygulanmış mıdır yoksa işe yaramamış olabilir mi?

Bir de GT620M'de 1GB Intel HD grafikte 2 GB RAM var olarak gözüküyor birisi harici diğeri dahili ekran kartı olduğu için nasıl kıyaslayabileceğimi bilmiyorum fakat mantıken 2 GB olanın daha performanslı olması gerekmez mi?
 

Dosya Ekleri

  • Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    6,4 KB · Görüntüleme: 13
  • Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    12,4 KB · Görüntüleme: 11
İntel hd grafikte 2GB vram olamaz. 512mb kullanılabilinir. GT620M daha iyi bir ekran kartı onu kullanın.
 
Oyunlarda muhtemelen GT620M ekran kartını kullanıyor. İntel HD grafike boşuna vram arttırmayın 64mb olması çok daha iyi raminizden kısmış olmazsınız.
 

Geri
Yukarı