İntel HD Graphics 4400 Sürücü Kurma Sorunu

Sercan Baydar

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
Software Engineer
Arkadaşlar öncelikle benimle benzer problemi yaşayan arkadaşların sayfalarına baktım ancak tam bir çözüm üretemedim yine. İntel denetim masasına girdiğim kernel security check failure hatası verıyor. Uyumsuz olduğu aşikar ancak grafik sürücüsünü kaldırıp intelin sitesindeki en güncel sürücüyü kurmama izin vermiyor. Bu bilgisayar için uygun değil diyor. Halbuki indirdiğim şeyden kesinlikle eminim. Tamamen kaldırdıktan sonra windows'a bırakıyorum güncelleme işini update'i yapıyor ancak dediğim şekilde mavi ekran hatası veriyor. Diğer türlü windows'u kullanırken, film izlerken vb. şeylerde mavi ekran vermiyor. Nasıl bir uyumsuzluk oluyor anlamış değilim:) Akıl verirseniz sevinirim. Bios güncel.

Laptop:Asus S551LB
Windows update'den indirdiği intel sürücü Tarihi ve Sürümü:
Tarih:17.07.2015
Sürüm:10.18.15.4256

İşlemci: İntel(R) Core(TM) İ7-4500U CPU

Resimlerde grafik kartlarının bilgileri bulunmakta. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim. 2 gündür uğraşıyorum bir akıl verin lütfen.

Ekran Alıntısı.JPG
Ekran Alıntısı2.JPG
Ekran Alıntısı3.JPG

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk önce bu linkden DDU'yu indir: Display Driver Uninstaller Download version 15.7.3.1
Bu program ile intelin sürücüsünü sil ve windows'a geç.
intel ile ilgili klasör vb sil,bilgisayarı yeniden başlat ve sürücüyü kur.
Olursa haber ver.
NOT: Bu sorun bendede vardı ben bu şekilde çözdüm.

Sürücü: Download Intel® Graphics Driver for Windows® 10 [15.40][4th Gen]

diğerinden mesaj atamadım. Buradan yazıyorum. Onu hallettim bir şekilde bir üst sürümü olan 20. 19. 15. 4326 'yı yükledim.
Sitede 15. 40 version yazıp aygıt yöneticisinde sürücü sürümü 20. 19. xx yazıyor. Sende de o şekilde mi?.
ikincisi ise intel grafik panelinde seçeneklerden bilgi merkezine girdiğin mavi ekran hatası veriyor mu?. o verdiğin driver da yine o sıkıntı olmuştu bakalım bu yenisinde de olacak mı. Çok saçma bir durum anlam veremedim.

sende de oldu mu o durum?? denedinmi

Arkadaşlar bu sefer de bilgisayarın kapanmaması sorunu var.Bir çıkarımda bulunun en azından lütfen çıkamıyorum işin içinden..

İlk önce bu linkden DDU'yu indir: Display Driver Uninstaller Download version 15.7.3.1
Bu program ile intelin sürücüsünü sil ve windows'a geç.
intel ile ilgili klasör vb sil,bilgisayarı yeniden başlat ve sürücüyü kur.
Olursa haber ver.
NOT: Bu sorun bendede vardı ben bu şekilde çözdüm.

Sürücü: Download Intel® Graphics Driver for Windows® 10 [15.40][4th Gen]

temiz kurulum yaptım dediğin sürüm yaptım ama hala aynı mevzu intel denetim masasında dediğim yerde mavi ekran veriyor

Sizin işletim sisteminiz orjinal değil single language denen sürümü kullanıyorsanız bu sorun preview sürümünde oluyor windows mediatool indirin işletim sisteminizi seçin sonra ekran kartını yükleyin bildiğiniz gibi yükleyin sorun çıkmıyor aynı sorunu yaşadım çözdüm

Fakat başka bir sorun oluyor mesela intel ekran kartının son sürümünü intelin sitesinden inidirip kurarsam windows update yeniden preview sürümünü yüklüyor yani işletim sistemimi yanlış algılıyor bende bunu çözemedim

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı