Intel HD Graphics 630 VRAM yükseltme?

ozanalagoz1

Hectopat
Merhabalar hayırlı ramazanlar. Virüs belasına yakalananlara geçmiş olsun.
Benim masaüstü bilgisayarın ASUS ROG STRIX H270F GAMING anakartı var. i7-7700 işlemci var. 16 GB tek slot RAM var. Ekran kartı yok Intel HD Graphics 630 var bu da toplam bellek ve paylaşılan bellek 8 GB diyor VRAM ise 128 MB diyor. Sanırım burada beni ilgilendiren kısım VRAM. İnternette yazılanlara göre HD Graphics'ler 512 MB'a kadar çıkarılabiliyormuş fakat bunun işlemciye RAM'e anakarta falan zararı olur mu benim için önemli nokta burası. Bu konu hakkında bilgisi olanlar görüşlerini paylaşabilir mi? Bir de aslında çoğu oyunu bu haliyle zaten oynayabiliyorum fakat illaki ekran kartının eksikliğini hissettiriyor. VRAM'i yükselttiğimde performans farkını hissedebilir miyim? (VRAM = 128MB -> 512MB)

• Zararı olmaz.
  • VRAM'i zaten işletim sistemin otomatik ayarlar. Hep derim, yine bıkmadan diyeceğim: İsterseniz o GPU'ya 10 GB verin, yine de bir şeye yaramaz. Ekran kartında önemli olan RAM değil GPU'nun kendisidir ve HD 630'un da oyun performansı bellidir.
Ancak ve ancak anakartınız izin veriyorsa iGPU OC yapabilirsiniz. Bir de tabi sürücüyü güncel tutun.

• Zararı olmaz.
  • VRAM'i zaten işletim sistemin otomatik ayarlar. Hep derim, yine bıkmadan diyeceğim: İsterseniz o GPU'ya 10 GB verin, yine de bir şeye yaramaz. Ekran kartında önemli olan RAM değil GPU'nun kendisidir ve HD 630'un da oyun performansı bellidir.
Ancak ve ancak anakartınız izin veriyorsa igpu OC yapabilirsiniz. Bir de tabii sürücüyü güncel tutun.

GL553VD'ye OC yapabilir miyim?

• Zararı olmaz.
Ancak ve ancak anakartınız izin veriyorsa iGPU OC yapabilirsiniz. Bir de tabi sürücüyü güncel tutun.
Teşekkürler. OC düşünmüyorum benim için uzun ömürlülük en önemlisi. Ben 3 5 sene sonra bilgisayarın biryerlerini yaktım diyemem babama. Ekran kartı da 5 seneden önce almam öncelikle laptop almam gerekiyor bütçemi ona göre ayarlamam lazım. O zaman devam düşük ayarlarda oynamaya napalım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı