Intel HD530 oyun açmıyor

Tarantulax

Kilopat
Daha fazla  
Biraz hikaye anlatacağım. 3 yıl önce i5 6500 RX 480 sistem toplamıştım ancak 1 yıl geçmeden ekran kartını satmak zorunda kaldım. Daha sonra da oyun oynamadım pek fazla. Ancak son zamanlarda oyun oyanamaya başlamak istedim ve işlemcinin dahili grafik kartını araştırdım. Kimisi GTA 5 düşük ayarlar oynatır kimisi CS:GO yüksek ayar oynatır şöyle böyle diyor. Benim ağır oyunlarla hiç işim yok hatta yüksek kalitede oynayayımda da değilim ancak LoL'de en düşük ayarlarda 50 FPS alıyorum, CS falan hayal. Geçen 10 yıllık Batman oyununu indirdim onu bile kasmadan oynayamadım. Yani çok şey istediğimi düşünmüyorum iyi oyun yüksek ayar derdinde değilim ama en düşük ayarlarda da olsa bazı oyunları "oynayabiliyorum" demeliyim bence internette gördüğüm testlere göre. Ne gibi bir sorun olabilir? Bir ayar yapmam gerekli mi? Ekran kartımı ilk çıkarttığım zamandan sonra hiçbir şey yapmadan devam ettim kullanmaya belki onunla ilgili bir ayar yapmam gerekiyordur. Bilmiyorum birileri yardım ederse sevinirim. Kısacası şu an ekran kartı alamıyorum 3-5 oyun oynasam yeter ve bu dahili kart oynatır diyor herkes.

Para biriktirip RX 460-550 falan almanızı öneririm en az. HD 530 maalesef çok iyi bir oyun deneyimi sunmaz, sunamaz. Çözünürlüğü 1024X768'e düşürürseniz CS:GO'yu 120 FPS falan oynayabilirsiniz en düşük ayarda ama.

Kral sıkıntı orada onu da oynatmıyor. Yani tamam belki internette denildiği gibi veya testlerdeki kadar iyi değildir ama şu an tam performans veremediğine emin gibi bir şeyim.

HD530 HD4000 den de kötü. Intel dahili grafik arabirimi olarak UHD620'den aşağısı oyun oynatmaz.

Bende UHD630 var Witcher 3 açıyordu denemek için laptopun şarjını çıkartıyordum yüksek ayar Witcher 3'ü şaka maka oynatıyordu. Teyzemin eski laptopunda bulunan HD4000'de LOL'u yüksek ayar 60FPS rahat oynatıyordu.

HD530 HD4000 den de kötü. Intel dahili grafik arabirimi olarak UHD620'den aşağısı oyun oynatmaz.

Bende UHD630 var Witcher 3 açıyordu denemek için laptopun şarjını çıkartıyordum yüksek ayar Witcher 3'ü şaka maka oynatıyordu. Teyzemin eski laptopunda bulunan HD4000'de LOL'u yüksek ayar 60FPS rahat oynatıyordu.
UHD 610-620-630 "Masaüstü" platformunda en iyi dahili grafik birimleri. Mobil platformda G serisi APU'lar var, onlar zaten oldukça güçlü.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı