Intel i3 10105F - XFX RX 6500 XT sistemde FPS düşüşü oluyor

MurtyN

Hectopat
Katılım
9 Şubat 2019
Mesajlar
78
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
GSKILL 8GB 3000MHz CL16
SSD veya HDD modeli
SAMSUNG 320GB HDD
Ekran kartı
XFX RX6500XT
Anakart
GIGABYTE H410M H V3
İşlemci
INTEL i3 10105F
Merhaba herkese, şöyle bir maruzatım var; oyunlarda yüksek FPS almama rağmen anlık drop, birkaç saniye süren FPS düşüşleri ve takılmalar meydana geliyor. "Tom Clancy's Rainbow Six: Siege" ve " CS:GO" gibi nispeten işlemci bazlı oyunlarda bu gibi sıkıntılar yaşanmazken, "Dishonored 2" ve "Dying Light 2" gibi oyunlarda sıklıkla meydana geliyor. Eski bir HDD'ye sahibim sorun bundan kaynaklı olma ihtimali var mıdır, ekran kartım performans için PCI-e 4.0 isterken anakartımın PCI-e 3.0 desteklemesinden dolayı oluşan bir sorun mu, yoksa ekran kartı darboğaz mı oluyor? Aydınlatırsanız çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim.

Denediğim yöntemler:
+RAM'i 16 GB'a yükseltme.
+HD Tune HDD taraması.
+FPS sabitleme.
+Görüntü ayarları optimizasyonu.

Link:
HAYDİ BİSMİLLAH

**Dipnot
Linklediğim "Dying Light 2" videosunda oyun içi görüntü aldığım için FPS iyice düştü. Dying Light 2'yi video kayıt dışı medium-high ayarlarda oynadığım zamanlar 120-140 FPS arası alıyorum ama bazı saniyeler yine üstte anlattığım gibi sorun teşkil ediyor.
 
8x2 Dual channel RAM'ler ile sorununuz çözülecektir muhtemelen.

Üstüne SSD'de alabilirseniz güzel olur.

Ram'i 8x2 Yaptığımda fps yükseldi ancak takılmalar ve anlık düşüşler devam etti. Oyunlardaki kaplamalar yüklenirken mi bir sorun oluşuyor çözemedim. Cevabınız içinde teşekkür ederim..
 

Geri
Yukarı