Intel i3 12100F işlemci sabit GHz ayarlama

muratypc

Decapat
Daha fazla  
İşlemci: i3 12100F 3.3 GHz 4.3
Anakart: BIOSTAR H610mh ama sürekli in çık aşırı ıssıma yapıyor bunu sabit GHz yapma imkanımız var mı AMD işlemcilerde bayağı basit yolu vardı yeni Intel'le aram hiç yok ( örnek 4.0 sabit atmak istiyorum ya da kendi 3.3 hızına.

Normal şartlarda stok soğutucuyla bile ısınmaması lazım, işlemci fanını kontrol eder misin? Pinlerden biri dahi tam oturmadıysa ısınıyor. Ben montajını yapamadığımda 80 dereceyi geçmişti, şimdi yükte 60 ile 70 arasında takılıyor, boşta da 60 derecenin altında. Bir sorun olmalı.

Normal şartlarda stok soğutucuyla bile ısınmaması lazım, işlemci fanını kontrol eder misin? Pinlerden biri dahi tam oturmadıysa ısınıyor. Ben montajını yapamadığımda 80 dereceyi geçmişti, şimdi yükte 60 ile 70 arasında takılıyor, boşta da 60 derecenin altında. Bir sorun olmalı.
herşey aktif çalısıyor sorun yok o konuda AMD işlemcilerde CORE Performance boost var onu disable yapıca işlemci aa hızı neyse misal 3.6 da çalsıyor asırtma olunca onlarda cok ıısınıyor benzer durumlar İNTELDE bunu nasılyaparız mesela sabitlemeyi

@muratypc

Bilgisayarını denetim masası üzerinden güç tasarrufu moduna almayı dener misin?

3.png

Technopat Haberler

Geri
Yukarı