Intel i3 12100F vs AMD Ryzen 5 5600 işlemcili sistem

Gayet yetiyor o fan, rahatlıkla alabilirsin.

İnternette bile var. Intel'in alev topu işlemciler yaptığı. En azından son serilerde böyle. Ben Intel de Amd de kullandım şuan bariz şekilde F/p olarak Amd önde. Anakartta Intel'in ne kadar paragöz olduğunu biliyoruz. Sürekli soket değiştiriyorlar anakart satmak için. Am4 güncellemeye de daha yatkın çünkü tek tip soket. Anakartı bir kez alıyorsunuz kullan 10 sene boyunca. Ayrıca Amd niye işyerleri içinmiş?? Bir de bu zırvalığı kesinmiş gibi söylemişsiniz. Ayrıca evet yanlış biliyorsunuz güç tüketimi olarak Amd hem gpu hem cpu manasında daha iyi firmalardan. 3060 gücüne denk olan 6600 XT 3060'tan daha az elektrik tüketiyor. Ayrıca ezbere konuşacağınıza biraz dikkat edin. Siz gidip 6 12 işlemciler ile 4 8 işlemciyi karşılaştırmışsınız. Aradaki 2 çekirdek 4 threadlik farkın elektriğini Allah karşılamayacak herhalde. 10 w fark olacak elbette arada fark var çünkü. Ayrıca hakikat ve gerçek aynı anlama geliyor zaten . Ha bide işlemciler ısındığı için daha fazla elektrik falan tüketmez ne sandınız bunu anlamadım. Tam tersi elektrik tükettiği için ısınır. Her anlamda cehalet fışkırıyor.

1- i3'e stok soğutucu yeter dediğiniz gibi 5600'e yetmez.

Buna katılmıyorum stok soğutucuyla 5600 kullanıyorum herhangi bir testte ya da oyunda 75-76'yı geçmedi çok düşük bir değer değil ama çok yüksek bir değer de değil standart bir değer. Macunu düzgün bir markadan olursa sorun yaşayacağını zannetmiyorum.

600 TL fiyatı, 5600'ü oyunda 60 multi Core'da 70 civarı tutuyor sıvıya gerek yok.

Yalnız temel değerler bu, 12100F güç canavarı değil ama 13 nesilde üst segmentte tam bir ısı ve güç canavarı.

Boşver hocam ona göre öyle XD. Hayır yani objektif olarak bakkal hesabı yapsan bile daha uyguna daha çok performans alıyorsun işte. Yok ısınıyor, yok çok enerji harcıyor ancak farkında değil ki millet ciddili 13. nesil ile dalga geçiyor internette. 300w yakıp aynı performansı veriyor rakibinin işlemcisiyle. Sanki biz para alıyoruz da yazıyoruz, rekabet iyidir her zaman kullanıcıya yarar. AMD olmasa Intel hala 2 çekirdek 4 izlekli işlemcileri bize reva görecekti XD. Şu an bariz bir şekilde AMD önde ama umarım Intel de iyi bir karşılık verir zira AMD'nin tekelinde olmanın da Intel'den pek farkı olacağını sanmıyorum.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    999,6 KB · Görüntüleme: 43

Senin gibi ahlaksız birisine daha fazla cevap vermeyeceğim hayırlı geceler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…