Diyecek başka bir şey yok o halde,haklısınız.AMD, işyerleri için; Intel ise ev kullanıcısı içindir.

Diyecek başka bir şey yok o halde,haklısınız.AMD, işyerleri için; Intel ise ev kullanıcısı içindir.

Gayet yetiyor o fan, rahatlıkla alabilirsin.Hocam arkadaş büyük ihtimalle ben sıvı soğutucu yazdığım için sıvı soğutucu diye tutturdu. Yazdığınız SE-214XT modeli işlemcinin sıcaklığını düşürecekse ve 700 800 lira gibi bir fiyata bunu yapacaksa ben kesinlikle 5 5600 alırım. Ben sıvı soğutucusuz soğumaz diye düşünüyordum onun için sıvı soğutucu yazıyorum 1 saattir kusuruma bakmayın
İnternette bile var. Intel'in alev topu işlemciler yaptığı. En azından son serilerde böyle. Ben Intel de Amd de kullandım şuan bariz şekilde F/p olarak Amd önde. Anakartta Intel'in ne kadar paragöz olduğunu biliyoruz. Sürekli soket değiştiriyorlar anakart satmak için. Am4 güncellemeye de daha yatkın çünkü tek tip soket. Anakartı bir kez alıyorsunuz kullan 10 sene boyunca. Ayrıca Amd niye işyerleri içinmiş?? Bir de bu zırvalığı kesinmiş gibi söylemişsiniz. Ayrıca evet yanlış biliyorsunuz güç tüketimi olarak Amd hem gpu hem cpu manasında daha iyi firmalardan. 3060 gücüne denk olan 6600 XT 3060'tan daha az elektrik tüketiyor. Ayrıca ezbere konuşacağınıza biraz dikkat edin. Siz gidip 6 12 işlemciler ile 4 8 işlemciyi karşılaştırmışsınız. Aradaki 2 çekirdek 4 threadlik farkın elektriğini Allah karşılamayacak herhalde. 10 w fark olacak elbette arada fark var çünkü. Ayrıca hakikat ve gerçek aynı anlama geliyor zatenObjektif olmaya davet ediyorsun ve bana fanboy diyorsun ama yazdıklarıma ve yazdıklarına bakıyorum; fanboyluk yapan sensin. Ben, 'tercih etmelidir' diyerek zaten kendi görüşümü belirtiyorum, sen ise 'hayır, öyle değil, böyle' diyorsun. Üslubun beni rahatsız etti, uyarıyorum seni. 'eheheh' filan diye konuşmak kabaca.
AMD, işyerleri için; Intel ise ev kullanıcısı içindir. Benim görüşüm budur çünkü tüketimi de baz alıyorum ve ilk yorumumda belirttim. Intel 58 watt çalışmakta iken, AMD ise 65 Watt'ta çalışıyor ve çalışmaya başladığı zaman AMD daha fazla ısınıyor. Daha fazla ısındığı için daha fazla elektrik tüketiyor; bu benim görüşüm değil, bu hakikat ve gerçektir.
1- i3'e stok soğutucu yeter dediğiniz gibi 5600'e yetmez.
Hocam arkadaş büyük ihtimalle ben sıvı soğutucu yazdığım için sıvı soğutucu diye tutturdu. Yazdığınız SE-214XT modeli işlemcinin sıcaklığını düşürecekse ve 700 800 lira gibi bir fiyata bunu yapacaksa ben kesinlikle 5 5600 alırım. Ben sıvı soğutucusuz soğumaz diye düşünüyordum onun için sıvı soğutucu yazıyorum 1 saattir kusuruma bakmayın
Objektif olmaya davet ediyorsun ve bana fanboy diyorsun ama yazdıklarıma ve yazdıklarına bakıyorum; fanboyluk yapan sensin. Ben, 'tercih etmelidir' diyerek zaten kendi görüşümü belirtiyorum, sen ise 'hayır, öyle değil, böyle' diyorsun. Üslubun beni rahatsız etti, uyarıyorum seni. 'eheheh' filan diye konuşmak kabaca.
AMD, işyerleri için; Intel ise ev kullanıcısı içindir. Benim görüşüm budur çünkü tüketimi de baz alıyorum ve ilk yorumumda belirttim. Intel 58 watt çalışmakta iken, AMD ise 65 Watt'ta çalışıyor ve çalışmaya başladığı zaman AMD daha fazla ısınıyor. Daha fazla ısındığı için daha fazla elektrik tüketiyor; bu benim görüşüm değil, bu hakikat ve gerçektir.
Boşver hocam ona göre öyle XD. Hayır yani objektif olarak bakkal hesabı yapsan bile daha uyguna daha çok performans alıyorsun işte. Yok ısınıyor, yok çok enerji harcıyor ancak farkında değil ki millet ciddili 13. nesil ile dalga geçiyor internette. 300w yakıp aynı performansı veriyor rakibinin işlemcisiyle. Sanki biz para alıyoruz da yazıyoruz, rekabet iyidir her zaman kullanıcıya yarar. AMD olmasa Intel hala 2 çekirdek 4 izlekli işlemcileri bize reva görecekti XD. Şu an bariz bir şekilde AMD önde ama umarım Intel de iyi bir karşılık verir zira AMD'nin tekelinde olmanın da Intel'den pek farkı olacağını sanmıyorum.İnternette bile var. Intel'in alev topu işlemciler yaptığı. En azından son serilerde böyle. Ben Intel de Amd de kullandım şuan bariz şekilde F/p olarak Amd önde. Anakartta Intel'in ne kadar paragöz olduğunu biliyoruz. Sürekli soket değiştiriyorlar anakart satmak için. Am4 güncellemeye de daha yatkın çünkü tek tip soket. Anakartı bir kez alıyorsunuz kullan 10 sene boyunca. Ayrıca Amd niye işyerleri içinmiş?? Bir de bu zırvalığı kesinmiş gibi söylemişsiniz. Ayrıca evet yanlış biliyorsunuz güç tüketimi olarak Amd hem gpu hem cpu manasında daha iyi firmalardan. 3060 gücüne denk olan 6600 XT 3060'tan daha az elektrik tüketiyor. Ayrıca ezbere konuşacağınıza biraz dikkat edin. Siz gidip 6 12 işlemciler ile 4 8 işlemciyi karşılaştırmışsınız. Aradaki 2 çekirdek 4 threadlik farkın elektriğini Allah karşılamayacak herhalde. 10 w fark olacak elbette arada fark var çünkü. Ayrıca hakikat ve gerçek aynı anlama geliyor zaten. Ha bide işlemciler ısındığı için daha fazla elektrik falan tüketmez ne sandınız bunu anlamadım. Tam tersi elektrik tükettiği için ısınır. Her anlamda cehalet fışkırıyor.
İnternette bile var. Intel'in alev topu işlemciler yaptığı. En azından son serilerde böyle. Ben Intel de AMD de kullandım şu an bariz şekilde F/P olarak AMD önde. Anakartta Intel'in ne kadar paragöz olduğunu biliyoruz. Sürekli soket değiştiriyorlar anakart satmak için. AM4 güncellemeye de daha yatkın çünkü tek tip soket. Anakartı bir kez alıyorsunuz kullan 10 sene boyunca. Ayrıca AMD niye işyerleri içinmiş? Bir de bu zırvalığı kesinmiş gibi söylemişsiniz. Ayrıca evet yanlış biliyorsunuz güç tüketimi olarak AMD hem GPU hem CPU manasında daha iyi firmalardan. 3060 gücüne denk olan 6600 XT 3060'tan daha az elektrik tüketiyor. Ayrıca ezbere konuşacağınıza biraz dikkat edin. Siz gidip 6 12 işlemciler ile 4 8 işlemciyi karşılaştırmışsınız. Aradaki 2 çekirdek 4 threadlik farkın elektriğini Allah karşılamayacak herhalde. 10W fark olacak elbette arada fark var çünkü. Ayrıca hakikat ve gerçek aynı anlama geliyor zaten. Ha bir de işlemciler ısındığı için daha fazla elektrik falan tüketmez ne sandınız bunu anlamadım. Tam tersi elektrik tükettiği için ısınır. Her anlamda cehalet fışkırıyor.
En azından ileride yükseltmek istediğinde daha çok seçeneği olur.
5800x3d. Çok rahat 2k çözünürlükte 3-4 yıl yetecektir.Bana ileride anakart ile uyumlu upgrade onerisi soyler misin? Gidip de 5950X deme şimdi. AM4 soket üzerinde olduğu için mantıklı bir yükseltme yok ileride.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.