hayretbise
Decapat
Daha fazla  

Amdyi 4-5 ay aktif olarak sıvı soğutucusuz kullansam parçaların ömrü açısından sistem sıkıntıya girer mi? Çok ısınırsa ne olur?Hocam 1 2 sorunuzu şöyle yanıtlayayım. Öncelikle Intel almanız büyük saçmalık olur sizin açınızdan. En azından arada aşırı bir fiyat farkı yoksa. İ3 gram uzun ömürlü değil. 4 çekirdek işlemcilerin devri kapandı. 6 12 olan 5600 çok daha üstün bu konuda. Ve evet ileride pişman olacaksınız. Bundan 6 yıl sonra mesela işlemci değişmek isteyeceksiniz ve 12400F'ten bile iyisi lazım olacak ya da siz isteyeceksiniz. Soket 1700 sınırlı olduğundan sıkıntı çekeceksiniz anakart da değişmeniz gerekecek. Am4 soket ise çok daha güçlü işlemcilere kadar çıkmanıza olanak sağlıyor. Soğutucu olarak i3 stokla idare eder. 5600 de eder ama çok ısınır. İleride ucuz bir kule tipi fan işinizi fazlasıyla görür 3 5 ay idare edersiniz stok fanla. Intel anakart Amd anakarttan daha kaliteli diye bir mantık yok ikisi de eşit. Tek farkları soket mevzusu anlattım demin. 12400 yaparsanız üstüne soğutucuya para vericeksiniz böyle yapacaksanız 5600 alın en azından upgrade yapabilirsiniz ileride. Ayrıca Am4 anakartlar daha ucuz. Intel işlemci alarak kısacağınız parayı Intel anakarta vereceksiniz ki o da baya komik olur.
İleride kule tipi soğutucu alırsam kendim takabilir miyim sizce? Daha önce hiç kasanın içini bile görmedim veya kendim takamadım diyelim bilgisayarcılar takar mı?