INTEL I3 2120 AMD RX 480 Darboğaz yapar mı ?

1155 pin kalmadı artık. İşlemci değiştireceksen ikinci el veya iyi bir araştırmayla 0 olan i5 alabilirsin. (i7 bulursan ne ala). RX 480 için önerilen en uygun işlemci için bile anakart ve ram değiştirmen gerekecek. O kartı alıp yakın zamanda işlemci değiştirmen gerek. Bu ihtimal uzak ise paranın sende kalmasında fayda var.

I3 2120 işlemci ile GTX 950 darboğaz yapar yapmaz demekten ziyade tam performans alınamayabilir. 1920*1080 çözünürlükte yük ekran kartına binecektir. Daha düşük çözünürlüklerde işlemci yormaya baslar. Sonuç itibarı ile darboğaz sistemde kendini belli eden bir şey değil. Darboğaz yapan veya yapmayan oyunlar olacaktır. GTX 970 dahi taksan kullanabilirsin o işlemci ile ancak tam performans alamazsın. Yakın zamanda işlemci değiştireceksen en iyi ekran kartını bile kullanabilirsin. Ama bu işlemci ile RX serisinden beklenen performansı alamazsın.

Çalıştırmaz demiyorum zaten, çalıştırmasına çalıştırır ancak kesinlikle darboğaz olur. 1155 pin sistemler eskidi artık.
Haklısınız çalıştırıyor ancak videolarda darboğaz yapmıyordu. Bende GTX 950 de darboğaz yapıyorsa RX480' de yapmaz zannediyordum.
Arkadaşın i3 6100 Alması için anakartıda değiştirmesi gerekecektir.Anakart değişirse Kullandığı Ram'lerde DDR4 e geçmesi gerekir onlarda değişir.Dostum işlemcini 1155 soketli i5,i7 işlemcilerle yükseltmeye çalış.Bütçen yetmiyorsa RX480 veya RX470 alman senin için doğru bir yatırım olmaz.
bu arada haklısın o işlemciyi almam için tüm sistemi yenilemem gerekiyor.

Arkadaşlar Tavsiyeleriniz için çok Teşekkürler ben 1151 işlemci ve anakart almayı düşünüyorum 2. el satan arkadaşlarınız varsa link atar mısınız ?

Arkadaşlar Tavsiyeleriniz için çok Teşekkürler ben 1151 işlemci ve anakart almayı düşünüyorum 2. el satan arkadaşlarınız varsa link atar mısınız ?
Ayrıca ram'de alman gerekecek. Bir anda bunları alabilecek duruma sahipsen benim önerim sıfır alman yönünde olur.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı