Intel i3 4130 Stock Fan Overclock

Ben stok fanla Pentium'a yaptım. Ne oldu ? 13 Mhz hız artışı oldu :D. Stok fan kullanıyorsan zaten hiç deneme. Aynı benim işlemci gibi bir artış olur :D.

Moderatörümüz bana sadece ram'in çalışma hızı değişir demiştide. Benim şuanda sadece rami yükseltmek istiyorum. Çünkü stok fan ile overclock yürek ister :D . Sadece ram'i 1333 Mhz'den 1600 Mhz yapmak istiyorum. Nasıl yapabilirim. Bios'um yeni UEFİ bioslardan.

4j7Fd66.jpg

Sarı kısımda görülen ayarı değiştirebilirsiniz. Anakartınızın veya işlemcinizin desteklediği maksimum bellek frekans değerleri vardır, bunu aşamazsınız.
Frekansı arttırmak stabiliteyi bozabilir, bu yüzden fazla uçmayalım. Çok da gerekli bir işlem değildir. Genelde CPU OC edilirken bellek ve anakarta ufak da olsa bir OC yapılması gerekilebiliyor.
1333 MHZ ile 16000 MHZ'nin veya 1600 MHZ ile 1866 MHZ'nin arasındaki performans farkı sandığınız kadar yok. Günlük kullanımda bir fark hissetmeyeceksiniz.

Oyunlar için evet ama render gibi işlerle uğraşıyorsanız performans artışı sağlar.
Evet render işleri ile uğraşıyorum. Video render'lıyorum. Teşekkürler cevaplarınız için :). Şimdi benim bir sorum daha var. Anakartım için bios güncelleme indirdim asus.com'dan. Ama şimdi güncellersem var olan işletim sistemime bir zararı olur mu? Yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı