İntel i3 4130 vs AMD fx 6300

Dün şöyle bi sistem oluşturmuştum .

KgdB65.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Ven full hd oynamıycağım için gtx 660 almayı düşünüyorum ve bana yeterli performansı verir heraldeç O yüzden şu anlık bütçemi aşmadan 1500 liraya sistem topluyacağım :)

Bence 270X al... Daha güncel ve özellikle yeni nesil oyunların Yeni konsullerden taşınacağı kanaatindeyim... Alt yapısı bunların AMD... Başarım ve verimlilik daha fazla olacak tahminim...
Ben PowerColor 7870 Myst Edition kullanıyorum... 7870+ olarak yaygın geçiyor... 256 bit ve 2 GB Ram ile 7950 kırpılmışı... Fiyat Performansta tek geçerim... Asus 7870 OC den daha ucuza bulursun... Vatandan aldığım ilk parça... Türkiye giriş fiyatına % 25 indirim eklediler 520 TL.'ye kaptım...

Bu sitenin vatan bilgisayarla sponsorluk anlaşması mı var? Yoksa tavsiye veren arkadaşların bütçeleri iyi 3-5 lirayı aramıyorlar damı? hep tavsiye vatandan!!! % 30 indirimle normal piyasaya yaklaşıyor... Bu indirim meselesinide zaten anlamadım... Mantıklı açıklama getiremiyorlar... Piyasadaki bilgisayarcılar ölmesinmiş... Külahıma anlat... Sistemi internetten topladım 50 tl. montaj+Format parası ile ilave kargo masrafı ödedim Vatandan daha ucuza geldi...:=)))

Vatan'a bakmayın demiyorum ama bu kadar kurtta bu kadar saflık az bulunur...

İ3 4130 güç tüketimi konusunda FX6300'e göre başarılı bir işlemci.
Alacağın sistemin güç kaynağı orta seviye ise ekran kartı konusunda sıkıntı çekmemen için veya ileride ekran kartı veya başka bir bileşen yükseltmek için tercih edersin.
Bu fiyat segmentinde ben genelde İ3 4130 öneriyorum, ikisi de aynı seviyede işlemci, güncel ekran kartlarında dar boğaz yapmazlar.
Fiyatları aynı.

AMD FX-6300 güç tüketimi max. 95 watt masaüstü 20 watt. 24 saat oyun oynarım diyorsan Berkan Bey haklı...
Yalnız, aynı seviye demek komik olmuş... Fiyat seviyesi dersen daha ucuz... Performans dersen i5 seviyersinde derim...
İlla intel dersen ki 4 nesil intellerde üretimden kaynaklanan ısınma problemleri var... alırsan 3 serisi al...

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı