Rehber Intel i3 6100 GTX 750 Ti Sistem Performansı

Onur Saydam

Megapat
Yer
Istanbul
Daha fazla  
Profil Kapağı
1525095460
Hepinize hayırlı ramazanlar öncelikle, çoğu kişi Skylake ile düşük bütçeli ancak iyi oyunlar oynayabilmek için sistem toplamak istiyor. Ben topladım, yeni toplayacak arkadaşlara bilgi verici olması amacıyla bu konuyu açıyorum. Umarım sorularınızı biraz olsun cevaplayabilmiş olurum.

Monitörüm, hoparlörüm daha önceden vardı.

Öncelikle sistemimin özelliklerini sizlerle paylaşayım;
  1. Intel i3 6100 3,7 GHz (Ortalama 420 TL)
  2. Asus H110M-D (200 TL)
  3. 8x2 16 GB Hyperx Fury DDR4 2400 MHz (250 TL)
  4. MSI GTX 750 Ti OC Edition (480 TL)
  5. Hi-Level 120 GB SSD 550-530MB/s (125 TL)
  6. 1 TB WD Blue 7200 (170 TL)
  7. TX Powermax 400Watt (80 TL)
  8. Deep Cool Smarter LED Kasa (100 TL)
  9. Microsoft Wireless 800 Klavye+Mouse (85 TL)
İlk aldığım parçalar işlemci, SSD, anakart ve RAM oldu, ekran kartını almadan sistemi kurdum ve GTA 5 oynadım. (Fotoğraftaki PSU eski bir 350W)
023.jpg

GTA 5'i Intel Skylake'in içerisindeki HD 530 GPU ile "Normal" ayarlarda ve 1366*768 çözünürlükte
  • En düşük 28
  • Ortalama 35
  • En yüksek 42 FPS aldım
Aynı zamanda CS:GO'da ise en yüksek ayarlarda 70-80 FPS rahatlıkla oynadım.

Ekran kartı olmadan bile bu performansı almak beni sevindirdi. İlk alırken tek modül 8 GB DDR4 2400 MHz almıştım, ancak daha sonra performans testlerine baktığımda RAMleri Dual Channel kullandığımızda farklı bir performans artışı olduğunu gördüm. Bi' 8GB daha aldım, etti 16 GB. Gerçekten de farkı gördüm özellikle oyunlarda. Daha sonra ekran kartı ve diğer bileşenleri aldım.
024.jpg

Ekran kartını da taktıktan sonra GTA5 ile tekrar test ettim. Ayarların hepsini High yaptım, MSAA kapalı, çözünürlük 1440x900. Full high ayarlarda aldığım FPS'ler;
  • En düşük 63
  • Ortalama 70
  • En yüksek 92
En ufak bi takılma, ısınma, darboğaz olmadı. Sistem çok uyumlu ve stabil bir şekilde çalışıyor.
CPU'da en yüksek gördüğüm sıcaklık 58 Derece oldu.
GPU'da ise 50 derece.

En son kasayı satın aldım Hepsiburada'dan. Arka ve önde 2 adet 12cm Led fanı ile geldi. Micro ATX boyutlarında şirin ve kullanışlı bir kasa. Önde Audio, USB 3.0 ve 2.0 Portları yer alıyor. Klavye ve Mouse Microsoft'un Wireless 800 seti. Klavye piano black tasarımında yapıldığı için elinizin izi falan kalabiliyor. Görüntü güzel olsa da kullanışlı olmadığını düşünüyorum.
Diğer fotoğraflar;
025.jpg

026.jpg

027.jpg

028.jpg

029.jpg

Sonuç olarak temel ihtiyaçlarıyla bu kasa 1500 Lira'ya mal oldu. Her şeyiyle beraber (Monitör ve hoparlör hariç) 1900 TL. ve Oyun performansı gayet tatmin edici. Bütün oyunları çok rahatlıkla iyi ayarlarda zevk alarak kasmadan 60 FPS'de oynayabilirsiniz. Umarım benzer sistemi toplayacaklar için bu rehber yardımcı olmuştur. Okuduğunuz için teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözünürlük 1440x900 olduğu için fps gayet iyi ama Full HD olduğunda baya düşecektir ama tercih meselesi bu, arkadaşa yeterli gelmiş ve memnun sistemden önemli olanda bu. Fiyatına göre gayet başarılı bir sistem.

Abi yazık olmus. 100 TL koyup GTX 950 alabilirdin daha rahat oynardın yok param yok dersen 30 TL biriktirip R7 370 almalıydın. Aralarında bu arada nVidia fan boyuyum. AMD sevmiyorum hem ısınma sorunu var. Nedense sevmiyorum. Her zaman nVidia.

1 - AMD ısınmıyor.
2 - Fanboyların bu forumda işi yok, üyelerin tarafsız bir şekilde en performanslı bileşenlerin önermesi gerekir.
3 - Her zaman Nvidia kullanacaksan daha çook para verip AMD'den az performans alacaksın.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı