Intel i3 6100 Skylake Sistem Tavsiyesi

• Konuyu başlatan cool
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 20
  • Görüntüleme 2.351
Tabiri caiz'se intel skylake işlemcilere "tapılıyor".
Not:Hiçbir markanın fanboy'u değilim.
Size fanboy diyen kendi fanboydur :). Zaten test sonuçları gerekli cevabı veriyor :).

Anakartın PCI-E 2.0 olması senin performansını etkilemez. Eğer CF-X gibi PCI-E hattını kullanan çift ekran kartı kombinasyonlarını kullanırsan o slotun bant genişliği yetmez. Yani alacağınız kart R9 295X2 gibi bir kart olmadıkca PCI-E 3.0 şart değil. H110M anakartta fazla fazla yeter BAZOOKAA' nın bileşenleri daha kaliteli olduğu için önerdim ama bütçe yok ise H110M' de sıkıntı çıkarmaz.

Arkadaşlar konuyu dağıtmayalım. Konu başlğı AMD vs İNTEL değil. Sistemi ileriye dönük DDR4 olsun diye topluyorum. Bikaç aya kadarda ekran kartı eklenecek.
Değerli düşüncelerini belirten herkese teşekkürler.

PCI express 3 var neye dayanarak bunu söylüyorsun?
upload_2016-3-30_20-55-31.png

Buna dayanarak. Ali Ağabey ve Recep Ağabeyin de doğruladıkları bir şey için yanlış bilgi olarak ban yedim. Çok saçma.

İyi güzel de H110 tavsiye etmediğimizi görmemişsin oyun sistemleri için. AMD'de zaten çoğu anakartta sadece PCI Express 2.0 desteği var ve ekran kartı, işlemci aralığı da buna göre. Skylake yeni nesil bir sistem, bugün Core i3 aldığında anakartı çok kısarsan ileride işlemci artı anakart yükseltme seçeneklerin AMD'den farklı olduğu için sıkıntı çıkacak. Bilgi doğru ama sistem yanlış :) Buradaki mantığı pek çok defa anlattık yine anlatacağız.

İlk olarak Ali Ağabey cevap yazmış :) İnanılmaz :) İkincisi ise Ali Ağabey kesinlikle doğru söylüyor. H110M tercih edilmesi yanlış bir anakart. Yani para sıkıntı ise B150M PRO VD-H alabilirsiniz fakat hine de Bazooka gibi modellere yönelmeniz daha doğru fikrimce.

İyi güzel de H110 tavsiye etmediğimizi görmemişsin oyun sistemleri için. AMD'de zaten çoğu anakartta sadece PCI Express 2.0 desteği var ve ekran kartı, işlemci aralığı da buna göre. Skylake yeni nesil bir sistem, bugün Core i3 aldığında anakartı çok kısarsan ileride işlemci artı anakart yükseltme seçeneklerin AMD'den farklı olduğu için sıkıntı çıkacak. Bilgi doğru ama sistem yanlış :) Buradaki mantığı pek çok defa anlattık yine anlatacağız.
Merhaba.
Öncelikle cevabınınız için teşekkür ederim.
Aslında böyle bir kısıtlama ve kısma amacım yok. Konuyu açmamdaki sebep fikir alışverişiydi. Sürekli sistem toplamadığımdan ötürü ana kart kısmı gözümden kaçmış olabilir. Tabiki yazdıklarınız doğrultusunda ana kartı değiştireceğim. Sanırım sizde BAZOOKA öneriyorsunuz.

Bazooka'da oyuncu ses özellikleri de var, B150 yonga seti ile H110'u 2500 TL sistem toplama rehberine başlamadan uzun uzun karşılaştırdık. Günü kurtarsa bile H110'un önünde uzun vadede daha kısıtlı bir gelecek olacak bazı güncelleme takvimlerinde hiç adı geçmiyor kartın. Şüphelenip güvenemediğimiz bir şey olunca tavsiye etmiyoruz. Sonra üzülen kullanıcının vicdan azabını taşımak istemiyoruz. Bu yüzden en az B150 yonga setli tercih etmek lazım. Aradaki farka değiyor.

Zaten cevap yazıyorum da genellikle bakıyorum moderatörler doğru bilgi vermiş, girip bir daha "Doğrudur" diye onaylama ihtiyacı duymuyorum :) Bir de henüz cevaplanamayan soru varsa biz onları çözmekle ve test yapmakla uğraşıyoruz zaten. Daha sonra makale ve video hazırlıyoruz, ilk modlar yöneticiler izliyor, zaten bazı konularda kendileri de bilgililer, araştırma yapıyorlar. Sonra ekip bilgiyi burada soruldukça yayıyor. Arada hata olursa müdahale ediyoruz elbette ama düzgün işliyor bu sistem şu an yani hatalı veri akışına müsade etmiyoruz.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı