hako55
Kilopat
Daha fazla
Merhaba arkadaşlar. Öncelikle hepinize iyi akşamlar diliyorum. Çok fazla uzatmadan kendim topladığım iki ayrı sistemi sizinle paylaşmak istiyorum ve kafamdaki bazı soru işaretlerine cevap arıyorum.
Öncelikle aklınızda bulunması gerekenler:
Sistem 1:
Sistem 1 için:
Genel sorularım:
Sizden ricam her iki sistemin de kısaca artılarını ve eskilerini yazarsanız açıklayıcı şekilde çok memnun olurum. Tabii değiştirmem gereken parçaları da söylerseniz şahane olur. Hepinize iyi sosyaller.
Öncelikle aklınızda bulunması gerekenler:
- AOC 18.5'' 5 MS VGA bir monitöre sahibim (en az 2-3 yıl daha kullanmak zorundayım. Yani Full HD bir görüntüm olmayacak)
- Artık cidden sessiz ve soğuk bir bir sistem istiyorum.
- HDD'ye sahibim.
Sistem 1:
- Anakart: MSI B150 Gaming M3 Intel B150 Soket 1151 DDR4 2133 MHz USB3.1
- İşlemci: Intel Core i5 6500 Soket 1151 3.2 GHz 6 MB Cache
- Ekran Kartı: MSI R9 380 Gaming 2 GB GDDR5 256 Bit DX12
- Anakart: MSI B150 Gaming M3 Intel B150 Soket 1151 DDR4 2133 MHz USB3.1
- İşlemci: Intel Core i3 6100 Soket 1151 3.7 GHz 3 MB Cache
- Ekran Kartı: MSI R7 370 Gaming 2G GDDR5 256 Bit DX12
- RAM: Kingston HyperX Fury Black DRR4 2133 MHz CL14 (8x2) 16 GB
- Güç Kaynağı: Corsair Builder VS550W
- SSD: Kingston HyperX Fury SATA 3.0 Cache (120 GB)
- İşlemci Soğutucu: Coolor Master TPC
Sistem 1 için:
- İşlemcinin ekran kartından daha pahalı olması tuhaf geliyor. Yani ne kadar doğru bu kadar yüksek bir işlemciye bu ekran kartını takmak?
- Anakart için daha iyi bir öneriniz var mı? K serisi bir işlemci ileride almayı düşünmüyorum ama Z serisi bir anakart ile daha mı rahat ederim?
- Sıvı soğutmaya gerek var mı? Yoksa hava soğutma yeterli olur mu?
- Anakart için neden MSI B150 Gaming Pro almıyorsun dediğinizi duyar gibiyim, almalı mıyım? 100 TL gibi bir fiyat tasarruf edip aynı performansı ve uzun ömürlülüğü sağlar mı?
- İşlemci soğutucu için daha ucuz F/P ürünü önerileriniz var mı?
Genel sorularım:
- Şu an Aopen Nagas G6 model kasa kullanıyorum ve oldukça memnunum. Gerek görünüşü gerek nitelikleri. Memnun olmadığım kısım güç kaynağı. Stok fanı kullanıyorum. Her ne kadar 550W yeterli gelse de sesli çalışıyor ve 6 yıl oldu eskidiğini düşünüyorum. Alacağım 500-600W arası güç kaynaklarını takmam da sorun olur mu? Kasaya sığar mı? Önerebileceğiniz mümkünse stok fanı olmayan güzel F/P ürünü kasa var mı?
- Kasamın içinde stok olarak sadece HDD bölümünde yer alan tek bir fan var. Bu yeni nesil bir sistemde 2. hatta 3. bir 120 mm'lik bir fana ihtiyaç var mı? Çünkü şu anda bile çok yük altında kasanın üst kapağını açmadığım zamanlar bilgisayar aşırı ısıdan dolayı kapanıyor
Sizden ricam her iki sistemin de kısaca artılarını ve eskilerini yazarsanız açıklayıcı şekilde çok memnun olurum. Tabii değiştirmem gereken parçaları da söylerseniz şahane olur. Hepinize iyi sosyaller.
Son düzenleyen: Moderatör: