Intel i3 8100 için Anakart önerisi

B serisi anakartlar i3 işlemcilerle daha uyumlu tam performans alman açısından. Aynı şekilde Z seriside genelde i7 işlemcilere önerilir. FPS açısından ne katar emin değilim 🙂 Geç cevap için kusura bakma 🙂
Yanlış bilgi vermeyin. Z serisi anakartlar K ibareli i3,i5,i7 işlemciler için. B ve H serisi anakartlar K ibaresi olmayan İ serisi işlemciler için.
Sizin alacağınız işlemci için H yada B serisi anakart yeterli olacaktır. İlerde İ7 8700 işlemci de rahatlıkla takıp tam performans alabilirsiniz.

Yanlış bilgi vermeyin. Z serisi anakartlar K ibareli i3,i5,i7 işlemciler için. B ve H serisi anakartlar K ibaresi olmayan İ serisi işlemciler için.
Sizin alacağınız işlemci için H yada B serisi anakart yeterli olacaktır. İlerde İ7 8700 işlemci de rahatlıkla takıp tam performans alabilirsiniz.
Teşekkürler. Bilgisayarı 2 sene kullanacağımdan dolayı yükseltme gibi işler yapmayacağım. B360 veya H310 benim için yeterli olur.

Teşekkürler. Bilgisayarı 2 sene kullanacağımdan dolayı yükseltme gibi işler yapmayacağım. B360 veya H310 benim için yeterli olur.
Aynen öyle. 2 sene sonunda isterseniz o anakarta i7 8700 işlemciyi gönül rahatlığı ile takıp kullanırsınız. Z serisi anakartlar overclock yapacak kişiler için üretilen özel anakartlardır. Tabiki özellik konusunda daha iyiler. Ancak bu özellikler normal kullanıcıyı çokta alakadar eden özellikler değil. Siz H3 yada B3 serisi anakart alın yeterli olacak.

Yanlış bilgi verdiğimi düşünmüyorum. Sizin yazdığınızda dolaylı yoldan benim dediğime geliyor.

Yanlış bilgi verdiğimi düşünmüyorum. Sizin yazdığınızda dolaylı yoldan benim dediğime geliyor.
Siz i7 işlemciler için Z serisi anakart demişsiniz. Ancak i3 8350K işlemci içinde Z serisi anakart gerekli. Yazdığınızı bir kez daha okuyun. Z serisi anakart K ibaresi olan tüm i serisi işlemciler içindir. H ve B serisi anakartlar K ibaresi olmayan tüm i serisi işlemciler içindir. Burada i3 yada i7 ayrımı yapılmaz. Tam performans almak gibi bir durum yok.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı